Malacia megosztja az európai kupasiker kulcsát

A Manchester United védője, Tyrell Malacia szerint a Vörös Ördögöknek ha szükséges, akár "csúnyán" is, de le kell győzniük a Barcelonát és tovább kell jutniuk az Európa-ligában csütörtök este.


A múlt heti első felvonás a Nou Campban korántsem volt csúnya, kiélezett, izgalmas mérkőzést produkáltak a felek.


A 2-2-es döntetlennel minden nyitott még a holnapi Old Traffordon rendezendő visszavágó előtt és várható, hogy egy újabb látványos találkozóra kerül sor.


És ha ez egy United győzelemmel párosulva tökéletes forgatókönyv is lenne az Álmok Színházában, Malacia úgy véli, a csapatnak arra kell készülnie, hogy bármi áron továbbjusson.


A nyáron a Feyenoordtól érkezett hátvéd tudja, mi kell ahhoz, hogy sikereket érjen el a csapat az európai kupák kieséses szakaszában – más kiírásban ugyan –, de korábbi csapata az Európa Konferencia Liga döntőjébe jutott.


"A legjobbadat kell nyújtanod, mert a végén egy meccs dönt –, bár most még két meccsről van szó, de itt is a csúcson kell lenned, mert ha veszítesz, kiesel. Ez fontos" – mondta a klubmédiának.


"Különösen egy ilyen edzővel szeretnél jó futballt játszani, de a végén mégis az eredmény a legfontosabb."


"Néha csúnyán kell nyerni, ilyen is van a fociban."

 


A United eddigi sikere ebben a szezonban nagymértékben a csapat erőfeszítéseinek köszönhető, Ten Hag csapatának kollektív összetartása és egysége jól látható.


Malacia úgy véli, hogy ez egy különös erőssége a Unitednek és kulcsfontosságú lehet holnap egy olyan estén, ahol mindenkinek ki kell vennie a részét a csapatmunkából.


"Mindenki - még a kispadon is - egy irányba húz, mindenki szurkol a másiknak, hajtunk egymásért" – tette hozzá a hátvéd.


"Minden apró dologból mindenki kiveszi a részét a pályán és ez fontos szerintem."

 

Szintén kulcsfontosságú lesz csütörtök este az Old Trafford közönsége és a hazai szurkolók támogatása.

 

Tyrell elmagyarázza, hogy a szurkolók további lökést adtak a csapatnak az eddigi szezon során és arra kéri őket, hogy holnap ismét segítsenek.

 

"Extra motivációt adnak a folytatáshoz, még akkor is, ha fáradt vagy hajtasz, mész tovább."

 

"Ez az, amire szükségünk van, szükségünk van erre a kapcsolatra."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!