Mi lenne, ha 2023-ban lehetséges lenne a bajnoki cím?

A manchesteri szurkolókban joggal merülhet fel idén a kérdés, hogy mi lenne, ha 2023-ban lehetséges lenne a bajnoki cím? Ezzel foglalkozunk mostani cikkünkben.(X)


Egyre jobban közelít a szezon vége és sok év után végre ismét lőtávolban van a bajnoki arany, még ha sok mindennek kellene összejönnie is hozzá. Joggal merül fel tehát a kérdés, mi lenne ha 2023-ban lehetséges lenne a bajnoki cím?
 

Mi a helyzet most a Premier League-ben?

A Premier League jelen állása szerint a Vörös Ördögök a 3. helyen állnak a tabellán, mindössze 5 pontra lemaradva az éppen listavezető Arsenal együttesétől. Ezek alapján az optimista szurkolók joggal bízhatnak egy esetleges bajnoki arany megszerzésében is.

Az Ágyúsok ugyanis még eggyel kevesebb meccset játszva vezetik a pontvadászatot, de a városi rivális Manchester City nagyon is lőtávolban van, hiszen 3 pont a differencia mindössze a 24 fordulót követően.
 

Mi szól a bajnoki arany megnyerése mellett?

Manchester vörös fele több okból is bizakodó lehet a bajnoki esélyek terén, ami őszintén szólva az utóbbi éveket követően már némileg szokatlan is lehet akár. Lássuk tehát a pro érveket a bajnoki arany mellett.

Javuló forma a Vörös Ördögöknél

A manchesteriek számára kifejezetten jót tett Erik ten Hag érkezése és drasztikus módszerei beérni látszanak. Sokan ugyanis a szezon elején megkérdőjelezték döntéseit, de egyelőre az idő és az eredmények őt igazolják. Cristiano Ronaldo elengedése is egy ilyen döntés volt, amiből a Vörös Ördögök csak profitáltak eredmények terén. Ezt igazolja a csapat formája is, hiszen a legutóbbi 4 fordulóban 3 győzelem és 1 döntetlen a mérleg, illetve az Európa-ligában a Barcelona ellen is egy komoly meccsen 2-2-s döntetlen született.

Riválisok ingadozó formája

Jelen állás szerint a városi rivális City nem kelti a verhetetlen csapat látszatát. A korábbi években gyakorlatilag megközelíteni sem lehetett őket, idén viszont már többször is botlottak. Emellett az Arsenal együttese is meg-meg botlik, hiszen a legutóbbi 5 Premier League fordulóban 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség a mérlegük. Amennyiben a Vörös Ördögök meg tudják tartani jó formájukat és a sérülések sem hátráltatják a csapatot, akkor végig harcban lehetnek az aranyéremért.

A manchesteri szurkolók

A Vörös Ördögök olyan szempontból mindenképpen kedvező helyzetben vannak, hogy talán nekik van a legvérmeseb szurkoló táboruk. Emiatt szoros helyzetben, amikor jól jön a motiváció aranyat érhetnek a hazai szurkolók. Emlékezzünk csak a régi időkre, amikor a ’Fergie-time’ miatt szinte legyőzhetetlennek látszódott az alakulat. Ebben a szurkolók is vastagon benne voltak akkor is és akár most is hozzá segíthetik a csapatot a jó szerepléshez. Persze felmerülhet bármely szurkolóban, hogyan támogassa kedvenc csapatát más módon. Erre az szurkolói közösségek, illetve a szervezett meccsnézések is kiválók, amire Magyarországon is számtalan példa van.

 

 

Ami miatt elúszhat a bajnoki arany esélye

Természetesen a pro mellett érdemes a kontra érveket is felhoznunk, amik miatt viszont könnyen el is úszhat a bajnoki cím.

Sorozat terhelés

Jelen állás szerint a Vörös Ördögök még több kupában is érdekeltek. A Premier League mellett ugyanis a Ligakupában, az FA-kupában, illetve az Európa-ligában is érdekelt a Manchester United. Ez lássuk be komoly erőpróba lehet a csapatnak, főleg a tekintetben, hogy hibátlan mérleget kellene hozniuk, ha harcban akarnak maradni a bajnoki címért.

Sérülések

A sorozatterhelés és a minél több fronton való szereplés miatt a meccsek száma is konzekvensen nő. Ez azonban a játékosok terheltségére is kihathat, a fáradtság és túlterhelés miatt viszont a sérülés veszélye is egyre nagyobb. Eddig szerencsére Erik ten Hag edző egészen jól menedzselte a keretet a számos sérült ellenére is. Egy-egy kulcsjátékos kiesése azonban bármikor sorsfordító lehet.

 

Mi a realitás jelenleg a Manchester United számára?

Jelen állás szerint tehát reménykedni lehet, de az utóbbi évek sikertelenségét tekintve már egy stabil dobogós hely is igencsak nagy előrelépés lenne a csapattól, amire lehet építeni a jövőben. Természetesen a városi rivális megelőzése még nagyobb fegyvertény lenne, de a világ legerősebb és legnézettebb bajnokságában olykor tényleg csak egy-egy hajszálon múlik a siker. Emlékezzünk csak a 2012-s Premier League szezonra, amikor az utolsó meccs, utolsó perceiben dőlt el a bajnoki pontvadászat.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!