Manchester United U21 - Chelsea U21 - 1-3

A Manchester United U21-es csapata 3-1-re kikapott a Chelsea-től a Premier League 2 hétfői, Leigh Sports Village-ben rendezett találkozóján.


Annak ellenére, hogy Joe Hugill a második félidő közepén egyenlíteni tudott a Vörö Ördögök számára, a Kékek a mérkőzés végén kétszer is betaláltak, ezzel bebiztosítva a három pont kérdését.

 

Kobbie Mainoo és Mateo Mejia is közel járt az első félidőben a gólhoz, míg Marc Jurado késői szabadrúgása is alig kerülte el a kaput, a csapat az egész mérkőzésen hajtott.

 

A United élénkebben kezdte a mérkőzést, Dan Gore futott el a bal szélen, majd futtatta a közben befelé induló Kobbie Mainoo-t, de kapura tartó lövése azonban egy kicsit magasra sikerült.

 

Marc Jurado tört előre nem sokkal később, miközben Mateo Mejia várta a labdát a Chelsea hátsó alakzata mögött. Szép összjáték után azonban jobb lábas lövése visszapattant a lécről és elhagyta a játékteret.

 

Chelsea is éledezni látszott, Mason Burstow kapta a labdát Juan Castillótól, lövése azonban Radek Vitek kapujának keresztléce fölé szállt.

 

Nemsokkal később azonban Burstow már nem hibázott, egy gyors ellentámadás után megszerezte a vezetést a Kékeknek. A büntetőtereületen tartozkodó 9-es mezszámú játékoshoz véletlen egy védőről pattant oda a labda, ő pedig nem volt rest Vitek mellett elsodorni a labdát, egyenesen a kapuba. 0-1

 

Mainoo továbbra is ígéretes akciókat vezetett a bal oldalon, az első félidő pedig a végéhez közeledett. Három kék mezesen is átgázolt, majd Zidane Iqbal elé tálalt, akinek lövése nem sokkal később az oldalhálót találta el.

 

Ahogy a második félidő elkezdődött, Iqbal ismét közel járt ahhoz, hogy a Unitedet egalizáljon, a labda a büntetőterületen belül pördült, fordult, lövése azonban szűken kapu mellé ment volna.

 

Alig több, mint egy órával a meccs vége előtt a Vörös Ördögöknek mégis összejött az egyenlítés, Hugill gyors reagálásával sikerült visszajönnie a csapatnak a játékba. Iqbal próbálkozott először, de a földreesett, így maradt ott a labda Hugill előtt, aki bepattintotta az alsó hosszúba. 1-1

 

Mainoo küzdött ismét, a United próbált fordítani, amikor a mérkőzés az utolsó 20 percnél tartott. A 17 éves játékos két cselt is bevetett, mielőtt célba vette volna a kaput, lövését azonban Slonina nem sokkal később bravúrral hárította.

 

Brandon Williams beívelt szögletére pár pillanattal később Mainoo remekül érkezett az első kapufánál és ismét a kékek kapusát kényszerítette mozgásra, hogy hárítsa a próbálkozást. Az ezt követő szabadrúgást Hugill nem tudta értékesíteni.

 

A Chelsea a 82. percben ismét vezetéshez juttatta csapatát, amikor Harvey Vale a bal lábával próbálkozott lövéssel, azt még Vitek szépen hárította, a labda azonban Leo Castledine elé került, aki az üres kapuba fejelt és ezzel 2-1-re alakította az állást.

 

A United a záró szakaszban Jurado lövésével jutott volna legközelebb az egyenlítéshez, mielőtt a vendégek a hosszabbításban beállították volna az 1-3-as végeredményt.

 

A csapat így a 7. helyről várhatja a Leicester U21 elleni találkozót március 13-án este 20:00-kor a leigh Sport Village-en.

 

Összefoglaló: 

United: Vitek; Jurado, Hardley, Aljofree, B.Williams; Huddlestone (E.Williams, 89), Iqbal; Mejia, Mainoo, Gore; Hugill. 

Nem használt cserék: Kambwala, Mee, Berry, Murray.

Gólok: Hugill 59 ill.: Burstow 32, Casteldine 82, Mothersille 90+4.

Lapok: Hardley


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!