United mesterhármas a díjak terén

David De Gea tette teljessé a Manchester United sikerét a Premier League február hónap legjobbjainak díjátadóján.


Első számú kapusunk a Leicester City ellen, az Old Traffordon aratott 3-0-s győzelem során Kelechi Iheanacho fejesének hárításáért kapta meg a ‘Hónap Védése’ díjat.

 

Mivel ez a cím újdonság a 2022/23-as idényben, ez az első alkalom, hogy egyetlen klub nyerte el a menedzseri-, valamint a játékos elismeréseket is.

 

Erik ten Hagot választották meg a hónap menedzserének, megelőzve ezzel Antonio Contét a Tottenhamtől és Marco Silvát a Fulhamtől, miután a Vörös Ördögök februárban veretlenek maradtak a bajnokságban.

 

Ahogy szeptemberben - amikor első ízben nyerte el a díjat - a menedzser most is ragaszkodott ahhoz, hogy a stábja is csatlakozzon hozzá a hivatalos fotózáson, ezzel is hangsúlyozva, hogy csapatmunka volt.

 

 

Marcus Rashford lett a United harmadik díjazottja, mivel egyértelműen ő volt a februári csúcsteljesítmény kulcsfigurája.

 

A bomba formában lévő csatár minden fronton kiválóan teljesített, de a bajnoki mérkőzések mindegyikén, a Crystal Palace, a Leicester City és a Leeds United ellen (otthon és idegenben) is betalált, így négy meccsen öt góllal zárt.

 

''Nyilvánvalóan nagyszerű érzés'' - ismerte el. "Úgy érzem, hogy még mindig hajtok és dolgozom azért, hogy még jobbá váljak. Tudom, hogy ezt a csapattal együtt kell tennem és nem nyerhetném meg ezeket a díjakat a csapattársaim nélkül, ahogy azt már korábban is említettem."

 

"Nagy köszönet nekik, a stábnak és azoknak az embereknek, akik szavaztak."

 

Szép munka David, Erik és Marcus!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!