Beharangozó: West Ham - Manchester United

A Kalapácsosokhoz látogatnak vasárnap délután a Vörös Ördögök.


Vészesen közeleg a szezon vége és amennyire biztos ez, annyira nem még a Bajnokok Ligája indulás. Sajnos az ősi rivális Liverpool 1 pont távolságra került, igaz két mérkőzéssel többet játszottak, de az utóbbi meccseken ezt az "előnyt" nem tudták igazán kamatoztatni Ten Hagék, így nagyon úgy fest, hogy vérre menő küzdelem lesz azért a 4., esetleg 3. helyért az idény végéig.

 

A feladat egyszerű? Le kell győzni a West Ham, a Wolves, a Bournemouth, a Chelsea és a Fulham csapatát, ha ez sikerül, akkor nem lesz probléma. további pontok elhullajtása viszont akár végzetes is lehet a BL indulásról dédelgetett álmokra nézve.

 

Moyes csapata ellen sosem könnyű játszani, ezt már megtanulhattuk és különösen veszélyesek lehetnek most, hogy ők meg a bennmaradásért küzdenek, bár legutóbbi 3 bajnokijukat elbuktál és nem tudtak pontokkal hozzájárulni ahhoz, hogy az első osztályban ragadjanak a 2023/24-es idényre.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

West Ham: Coufal (combsérülés), Scamacca (térdsérülés), Zouma (bokasérülés), Aguerd (betegség), Rice (betegség), Soucek (betegség)

 

United: Heaton (bokasérülés), Martinez (lábsérülés), Varane (izomsérülés), McTominay (egészségügyi probléma), Van de Beek (térdsérülés), Garnacho (bokasérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Mióta Manuel Pellegrini irányításával 3-ból két bajnokit megnyert a West Ham a United ellen 1 vereség mellett, a legutóbbi 6 mindegyikén nyeretlenek maradtak a Kalapácsosok, a legutóbbi 5-öt pedig egyaránt elveszítették, ami mellé 1 döntetlenjük van.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 2 idegenbeli Premier League találkozójukat megnyerték a West Ham ellen, ezt megelőzően 8 találkozó alatt sikerült ennyit 3 döntetlen és 3 vereség társaságában. Legutóbb azonban 2009 februárja és 2011 áprilisa között tudtak 3 bajnokit is megnyerni a Kalapácsosok otthonában.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United a legutóbbi 8 West Ham elleni találkozójából 7-et megnyert, 1-et pedig elveszített és ez lesz a 3. alkalom, amikor egy idényen belül 3-szor is találkoznak egymással, mindkét esetben mindhárom mérkőzést behúzták a Vörös Ördögök.

 

A West Ham 35 pontot bukott nyertes pozícióból a rekordbajnok ellen a Premier League történetében, ez több, mint bármely más csapat ellen. A mérlegük azokon a mérkőzéseken, amikor vezetni tudtak a United ellen 7 győzelem, 7 döntetlen és 7 vereség.

 

A Manchester United legutóbbi 8 PL mérkőzéséből csupán 1-et tudott megnyerni londoni csapatok ellen 3 döntetlen és 4 vereség mellett. Az 1 győzelmet szezon elején a Fulham elleni 1-0-s siker adja. Ez annyi vereség, amennyit az ezt megelőző 23 fővárosi csapat elleni bajnokin szenvedtek el 12 győzelem és 7 döntetlen mellett.

 

Legutóbbi 3 hazai bajnokijának egyikét sem tudta megnyerni Moyes csapata, 2 vereség mellett 1 döntetlent jegyeznek és 9 gólt kaptak, míg az ezt megelőző 5 alkalommal veretlenek maradtak 3 győzelemmel és 2 döntetlennel úgy, hogy 3 mérkőzést is kapott gól nélkül hoztak és és mindössze kétszer kapitulált a védelmük. 

 

A West Ham legutóbbi 3 vasárnapi Premier League mérkőzéséből 2-őt megnyert 1 döntetlen mellett, ebben az etapban 1-0-ra nyerek a Southampton és 4-0-ra a Bournemouth ellen úgy, hogy az ezeket megelőző 13 vasárnapi bajnoki közül csupán 2 sikerük volt 3 döntetlen és 8 vereség mellett.

 

A Kalapácsosok menedzsere, David Moyes legutóbb 10 United elleni bajnokiján nyeretlen (2 döntetlen, 8 vereség), az utolsó 5-öt pedig zsinórban elveszítette. Utolsó győzelmét még 2012 augusztusában aratta a rekordbajnok ellen az Everton menedzsereként. 

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

53 mérkőzés - 7 West Ham siker, 13 döntetlen, 33 United győzelem

Gólok: West Ham 46, United 103

Kapott gól nélküli mérkőzések: West Ham 7, United 21

Megítélt büntetők: West Ham 4, United 5

Érétkesített büntetők: West Ham 3, United 4

Sárga lapok: West Ham 76, United 64

Piros lapok: West Ham 2, United 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

West Ham: GY, D, V, V, V

 

United: GY, GY, D, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

West Ham - United 1-2 (2021.09.19.)

West Ham - United 1-3 (2020.12.05.)

West Ham - United 2-0 (2019.09.22.)

West Ham - United 3-1 (2018.09.29.)

West Ham - United 0-0 (2018.05.10.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

West Ham: Antonio 5 gól, Benrahma 5 gól, Bowen 5 gól, Paqueta 4 gól, Rice 3 gól, Scamacca 3 gól

 

United: Rashford 16 gól, Fernandes 6 gól, Sancho 5 gól, Antony 4 gól, Martial 4 gól

 

 

Premier League, 35. forduló

West Ham United - Manchester United

London Stadium, 2023.05.07. 20:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Peter Bankes

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

West Ham: Fabianski - Johnson - Ogbonna - Kehrer - Cresswell - Downes - Paqueta - Bowen - Fornals - Benrahma - Antonio

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Shaw - Dalot - Caseiro - Sabitzer - Sancho - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!