Manchester United N - Tottenham N 3-0

A Manchester United női csapata domináns játékkal győzte le a Tottenham Hotspur csapatát 3-0-ra a Leigh Sports Village-ben.


A Vörös Ördögök az első percektől lenyűgözően játszottak, de a számos lehetőség ellenére csak az első félóra után szerezték meg a vezetést.

 

Leah Galton a Spurs csapatának hibájából szerezte meg a vezetést, majd kevesebb, mint öt perccel később Alessia Russo duplázta meg az előnyt egy hatalmas lövést követően. 

 

A második félidőben a Spursnek több lehetősége is volt Bethany England révén, de a United jól védekezett és Nikita Parris volt az, aki a harmadik góllal megpecsételte a vendégek sorsát. 

 

Marc Skinner két változtatást eszközölt a kezdőcsapatban az Aston Villa elleni drámai 3-2-es győzelmet hozó mérkőzéshez képest. Vilde Boe-Risa az eltiltott Katie Zelem helyére került be, míg Millie Turner Aoife Manniont váltotta. Lisa Naalsundot is csereként nevezték a közelmúltban elszenvedett sérülése miatt.

 

A United az első tíz percben nagy nyomást gyakorolt a Tottenhamre. Galtonnak két lehetősége is volt a kapu előtt, de nem tudott élni velük.

 

Bethany England már nyolc perc után úgy tűnt, hogy megnyitja a gólcsapot a Spurs számára, miután megkerülte Mary Earps kapust, de Maya Le Tissier vele tartott és egy lenyűgöző blokkal elhárította a veszélyt.

 

Percekkel később most a United volt az, aki közel járt az első gól megszerzéséhez. Ella Toone és Galton kiváló játékát követően Russo kapta meg a labdát. Tinja-Riikka Korpela nagyszerű mentése viszont megakadályozta Russo próbálkozását. 

 

Nem telt el sok idő, és a United ismét támadásba lendült. Parris érkezett Hannah Blundell keresztlabdájára, de Korpela ismét a helyén volt, hogy megállítsa az akciót. 

 

A meccs eleji lehetőségek ellenére a United nehezen tudott a területen belül támadásokat kialakítani. Hannah Blundell és Toone többször is jól játszottak össze, de a a kapu elé érve elfogyott a lendület.


 
Aztán a fél órát követően Parris kiváló elfutása a jobb szélen szögletet ért, amelyet Batlle röviden adott be végül mégis bejutott a kapu előterébe. Leah Galton érkezett a labdára, de a fejese a keresztlécen megpattant és a Tottenham tisztázni tudott,cCsak pillanatokkal később felemelte fel a vonalbíró a zászlót, mert a játékos lesen tartózkodott, így a próbálkozás amúgy sem számított volna. 

 

Galton azonban nem adta fel és miután Amy Turner hibáját követően a bal oldalon megszerezte a labdát, befelé indult a kapu előterébe, majd az alsó sarokba lőtte a labdát, ezzel megszerezve az ötödik gólját ötödik mérkőzésén. A gól elég volt ahhoz, hogy a United fellelkesedjen és percekkel később Boe Risa távoli lövésénél kellett Korpela hálóőrnek figyelnie. 1-0

 

Alig három perccel az első gól után a Vörös Ördögök megduplázták előnyüket Russo közeli bombájával. Egy szögletet követően Leah Galton tette bele a fejét a beívelt labdába, ami Russo elé pattant,  amit közelről a kapuba pofozott. 2-0 

 

A Spurs nem adta fel és öt perccel a félidő vége előtt Celin Bizet próbálkozott, de csak a keresztlécet találta el.

 

A második félidő nyugodtabban kezdődött, egyik fél sem tudott lehetőséget kialakítani az első percekben.

 

A United részéről jött az első komolyabb helyzet, miután a Tottenham hátul szörnyű hibát követett el. Shelina Zadorsky rosszul ugrott fel és elhibázta a beívelést egy rosszul időzített keresztlabda után, az Molly Bartrip hátán landolt, amit Paris köszönt szépen, megszelidítette a játékszert, majd a rövid oldalba vágta azt. 3-0

 

Skinner csapata közel járt a negyedik találathoz is, de Russo erőteljes bombáját a vonalon blokkolni tudták, de még a közönség sem tudta elhinni, hogy az a labda nem ment be a kapuba.

 

A játék képe ellenére England rengeteg helyzetet teremtett magának a mezőnyben. Visszapasszolta a labdát a csereként beállt Mana Iwabuchinak, de Earps lenyűgözően hárított és a kipattanót is megállította.

 

A Tottenham továbbra is ment a szépítő találatért, de a csereként beálló Martha Thomas fontos blokkolással tolta szögletre a labdát. Az ebből adódó lehetőségből England ismét közel járt a gólszerzéshez, de a fejese a kapufa mellett szállt el. 

 

Tíz perccel a vége előtt Skinner becserélte Jayde Riviere-t, aki most debütált a Vörös Ördögöknél. A kanadai válogatott játékost rögtön be is dobták a mélyvízbe, amikor kénytelen volt megállítani egy Tottenham-támadást a szélen.

 

Az eredménynek köszönhetően a csapat sorozatban hetedik győzelmét aratta minden sorozatot figyelembe véve és tökéletes formát mutatott a jövő heti nagy női FA-kupa-döntő előtt, amit a Wembleyben vívhatnak meg a lányok.

 

A bajnokságban pedig továbbra az első helyen áll a csapat, a második helyezett Chelsea előtt, akik két meccsel kevesebbet játszottak. Legközelebb a Manchester City női csapatával csapnak össze május 21-én 19:45-kor hazai környezetben. 

 

Összefoglaló:

United: Earps, Batlle, Blundell (Riviere ), Toone (Williams 70), Boe Risa, Galton (Garcia 70), Ladd, Le Tissier (Mannion 70), Turner, Parris (Thomas 64), Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Naalsund, Tounkara, Cascarino.

Gólok: Galton 32, Russo 35, Parris 53.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!