100-150 millió fontból gazdálkodhat a United a nyáron

A jelenlegi helyzet szerint a Manchester United 100-150 millió font körüli összeget költhet majd a nyáron játékosok igazolására a pénzügyi fair-play szabályok megsértése nélkül.


Ezt az összeget növelheti játékosok eladásával a klub, amely számára kulcsfontosságú lesz a nyári átigazolási időszak miután Erik ten Hag első éve viszonylag sikeresnek mondható. 

 

Nyílt titok azonban, hogy a keretnek rengeteg erősítésre van szüksége a következő szezon megkezdése előtt, melyekkel újabb előrelépéseket tehetne a holland menedzser a csapat újjáépítésében.

 

Ten Hag fő prioritása egy csatár szerződtetése, de a középpályának és a védelemnek is szüksége lesz erősítésre, ha pedig az anyagi helyzet engedi, új kapus igazolása sem kizárt.

 

Rob Dawson, az ESPN munkatársa szerint nagyon valószínű, hogy Ten Hagnak priorizálnia kell majd, hiszen a pénzügyi fair-play szabályok erősen korlátozzák az elkölthető összeg nagyságát.

 

Az ESPN forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy a United nagyjából 100-150 millió font közötti költségvetéssel fog tudni dolgozni, amelyet kiegészíthetnek az eladott játékosokért kapott összeggel.

 

 

"A klubon belül az a meglátás, hogy 2-3 érkezővel fogják tudni megerősíteni a keretet, bár Ten Hag ennél többet szeretne. John Murtough feladata lesz Andy O'Boyle helyettessel karöltve megtalálni a középutat a klub és a menedzser álmai között úgy, hogy a klub ne sértse meg a pénzügyi fair-play szabályokat."

 

Dawson rámutatott arra is, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos döntéseket eseti alapon hozzák meg és ezúttal sajnos nincs garancia arra, hogy Ten Hag minden vágya teljesül, annak ellenére, hogy tavaly nyáron a hollandnak Antony-val bezárólag sikerült kiharcolnia azokat az igazolásokat, melyekkel elindulhatott egy jó úton a csapat.

 

Az ESPN munkatársának információi szerint a Vörös Ördögök első számú célpontja Harry Kane lesz, amennyiben pedig ez az üzlet nem jönne létre, akkor Victor Osimhen, Brian Brobbey, Dusan Vlahovic és Randal Kolo Muani jelenthetik a további opciókat.

 

Dawson elmondása szerint Ten Hag azt szorgalmazza, hogy minden újonnan érkező játékos már csatlakozni tudjon a kerethez a nyári felkészülési túra során, amely július 20-án kezdődik és a holland menedzser nem szeretné, ha az átigazolások elhúzódnának az utolsó pillanatig.

 

Középpályára továbbra is Frenkie De Jong, Jude Bellingham, vagy Declan Rice érkezését várná a holland, de ezek az igazolások is igen magas összeg kiadásával járnának, ezért "B" tervnek ezen a listán Mason Mount, Mateo Kovacic, James Maddison, Adrien Rabiot és Alexis MacAllister neve szerepel.

 

"A forrásaim alapján Ten Hag úgy véli, hogy szüksége lesz még egy középpályásra Christian Eriksen alternatívájaként, aki februárban töltötte be 31. életévét, az erre a célra fordítható összeg pedig attól függ, hogy egyéb igazolásokra mennyit használnak fel."

 

A Vörös Ördögök nyitottak arra, hogy meghallgassák a Scott McTominay-ért és Harry Maguire-ért érkező ajánlatokat és várhatón a West Ham be is fog jelentkezni a United jelenleg mellőzött csapatkapitányáért, illetve egyes források szerint a Newcastle pedig a skót középpályás egyik kérője lehet, bár valószínű, hogy a United által szabott 40 millió fontos árat nem fogják kifizetni.

 

A klub felvásárlásával és az esetlegesen ezzel módosuló lehetőségekről Dawson így nyilatkozott: "Közeledik a nyár, az Old Traffordot pedig bizonytalanság övezi. A források szerint a szurkolók reménykedhetnek a tulajdonosváltásban, akik ha megérkeznek, nagy eséllyel nyugodtan tevékenykedhet Murtough és Ten Hag a nyári időszakban."

 

"Az biztos, hogy a Vörös Ördögöknél szeretnék elkerülni azt a fajta káoszt, amit a Chelsea-nél láthattunk a tulajdonos váltást követően, Ten Hag pedig továbbra is optimistán áll az elkövetkező hónapokhoz és bízik abban, hogy sikeres átigazolási időszakot tudhatnak majd maguk mögött."


onefootball.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Chelsea

Premier League, 32. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!