Butland: Meglepett, hogy nem nyert többet

Jack Butland úgy véli, hogy kapustársa, David De Gea teljes mértékben megérdemli az idei szezon Aranykesztyű-díját.


A spanyol a szombati, Bournemouthban aratott 1-0-s győzelem során 17. alkalommal őrizte meg hibátlan mérlegét a szezonban, ezzel eldöntve, hogy elhódította a díjat, mivel már hárommal előzi meg legközelebbi kihívóját, a liverpooli Alissont, mindössze egy héttel a 2022/23-as szezon befejezése előtt.

 

De Gea a Unitednél töltött 12 teljes szezonja alatt mindössze másodszor nyerte el az Aranykesztyűt, a 2017/18-as idény végén is első számú kapusunk lett a befutó - az abban a szezonban elért 18 “clean sheet”-et még mindig megjavíthatja, hiszen a Vörös Ördögök a Chelsea és a Fulham ellen még meccselnek.

 

Butland, aki a Crystal Palace-tól januárban kölcsönbe érkezett, De Gea-van dolgozik együtt, óriási csodálattal tekint a 32 éves játékosra, mint kalusra és mint emberre, és meglepőnek tartja, hogy nem nyert még több díjat, figyelembe véve a hosszú pályafutását és a minőséget, amit képvisel.

 

"Hosszú ideje figyelem őt távolról, és fantasztikus játékos. Nagyszerű srác. Élvezetes volt vele együtt dolgozni" - mondta Jack a klubsajtónak a múlt héten.


"Nagyszerűen bánik velem, mióta idejöttem, nagyon pozitív és segítőkész volt, élveztem vele dolgozni. Szóval jó móka volt, megérdemli a díjat."

 

"Azt hiszem, ez lehet a második Aranykesztyűje. Meglep, hogy nem kapott többet, de ilyen a Premier League színvonala. Ő egy kiváló kapus, megérdemli, életbevágóan fontos szerepet játszott a szezonban a védéseivel."


"Ahol most tartunk a bajnokságban, abban nagy szerepe van és teljes mértékben megérdemli az Aranykesztyűt."

 

 

De Gea következetessége és rendelkezésre állása az egész szezonban azt jelenti, hogy Butland még nem lépett pályára a klubban, amelynek gyerekkora óta szurkol.

 

A többi kapusunkhoz hasonlóan azonban a Birmingham City és a Stoke City korábbi kapusának jelenléte is értékes az öltözőben és az edzőpályán egyaránt.

 

"Önmagad kell legyél, de természetesen úgy éreztem, amikor megérkeztem, hogy egy kicsit óvatos kell legyek, nehogy időnként túl hangosnak vagy harsánynak és csiripelősnek tűnjek, mert amúgy én egy vidám, csiripelős fajta vagyok" - tette hozzá az angol válogatott játékos, amikor a szerepéről és a karakteréről beszélt.

 

"Szóval óvatosan kell kezdeni, nehogy bárkit is megbánts, de ők egy nagyszerű csapat. Mindenkivel nagyon jól kijövök."

 

"Jókat nevetünk az edzéseken, akár a támadó játékosokkal is, a lövőedzésen Brunoval [Fernandes] és Freddel, nagyon jó a kapcsolat közöttünk, mindenki önmagát adja, és jól érezzük magunkat."

 

"Én egy pozitív ember vagyok. Szeretek pozitív hatást gyakorolni az emberekre, és tudod, rendkívül pozitívan állok magamhoz és ahhoz, hogy hol tartok jelenleg."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!