Jack Butland elhagyja a Unitedet

A Manchester United kölcsönkapusa, Jack Butland az Old Traffordon töltött ideje lejártával véglegesen a skót óriás Rangershez kerül.


A 30 éves játékos a szezon második felét töltötte a Vörös Ördögöknél, miután januárban kölcsönbe érkezett a Crystal Palace-tól.

 

Butland négyéves szerződéssel a Rangershez kerül, ami július 1-jén lép életbe, egy nappal azután, hogy Unitedes szerződése lejár.

 

A kapus rövid tartózkodása alatt ugyan nem lépett pályára a Vörös Ördögöknél, de a kapusok csapatának szívesen látott tagja volt, és további élvonalbeli és nemzetközi tapasztalattal gazdagodott a szezon sűrű időszakában.

 

Jack 20 alkalommal szerepelt Erik ten Hag meccskeretében az Európa-liga, az FA-kupa és a Premier League küzdelmeiben, valamint jelen volt a Wembley Stadionban a Ligakupa döntőjében aratott diadal alkalmával.

 

A múlt hétvégi, Manchester City elleni FA-kupa-döntőn a kispadon ült.

 

A gyerekkora óta United-szurkoló Butland az év eleji aláírásával kapcsolatos interjú során beszélt arról, hogy milyen beteljesülést érzett, amikor a Vörös Ördögökhöz csatlakozhatott.

 

 

A kapus nemrég leült a klubmédiával, hogy az azóta eltelt időszakról meséljen, és így nyilatkozott:

 

"Fantasztikus volt."

 

"Csak akkor kapod meg az igazi képet, hogy miről is szól a Man United, amikor ideérsz, és látod az egészet, amikor Man United-játékosként látod a meccsnapokat hazai szemszögből."

 

"Addig nem igazán érzed, amíg először nem veszed fel a United mezét vagy a szerelést.”

 

"Az izgalom nyilvánvalóan nagy volt egy ideig" - tette hozzá Butland.

 

"Több volt, mint amire számítottam. Nem akarsz csalódott lenni, amikor belépsz, és én biztosan nem voltam az. Legalább olyan volt, amilyenre számítottam, sőt még jobb is annál."

 

"Minden percet imádtam."

 

Szeretnénk megköszönni Jacknek a klubért tett erőfeszítéseit, és sok sikert kívánunk neki a jövőben!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!