Pellistri izgatott a kupakalandtól

Facundo Pellistri izgatottan várja, hogy a Manchester United szerda esti, Bayern München elleni mérkőzésen először belekóstolhasson a Bajnokok Ligájába.


Az uruguayi válogatott játékosnak már válogatott szinten van tapasztalata a tavalyi világbajnokságról, de most lehetőséget kaphat egy olyan tornán, ahol három példaképe is jeleskedett a múltban.

 

Pellistri a Premier League idei szezonjában a Brighton elleni szombati - csalódást keltő - 3-1-es vereség alkalmával harmadszor ülhetett le a United kispadjára. A szélső a 85. percben váltotta a debütáló Sergio Reguilont annak ellenére, hogy a hét közepén Ecuador ellen világbajnoki selejtezőn szerepelt.

 

Pellistri abban reménykedik, hogy az Allianz Arénában több akcióban lesz részünk, hiszen az A csoportot egy nehéz feladattal kezdjük Thomas Tuchel csapata ellen.

 

"Ez az egyik legjobb torna a világon - mondta Facundo nemrég Carringtonban. "A Manchester United megérdemli, hogy ott legyen, és mivel mi vagyunk a Manchester United, mindent bele kell adnunk.”

 

"A Barcelona elleni meccsek [a tavalyi szezonban az Európa-liga rájátszásában] csodálatosak voltak, és alig várjuk az ilyen típusú meccseket a Bajnokok Ligájában. Készen állunk arra, hogy bárkivel megmérkőzzünk.”

 

A 21 éves játékos korábban a Bajnokok Ligájában figyelte azokat a játékosokat, akiket a legjobbnak tartott, szereti ugyanis látni, ahogy a csatárok felveszik a harcot a védőkkel, és hatással vannak a mérkőzésekre.

 

 

"A legjobbak, akik ezt teszik, szórakoztatnak, Lionel Messi, Neymar és Cristiano Ronaldo" - mondta a United Review-nak.

 

"Ahogyan ők a széleken mozognak. Megkapják a labdát, és minden alkalommal teret teremtenek másoknak azzal, hogy megnyerik az egy-az-egy elleni párharcokat, mert a futballt 11 a 11 ellen játszák."

 

"Szóval, ha mindenkire jut egy ember, akkor lehetetlen a feladat. Tehát valakinek meg kell csinálnia ezeket a cseleket."

 

"Szóval igen, nagyon élvezem nézni őket, mert ők elvégzik ezeket a feladatokat, és ők teszik a futballt azzá, ami."

 

Természetesen mindhárom szupersztár a közelmúltban történt átigazolásaik után nem indul az idei Bajnokok Ligájában.

Az ex-Vörös Ördög Ronaldo 140 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, de most a szaúdi Pro League-ben, az Al-Nassr csapatában futballozik, Neymar szintén az Al-Hilal színeiben szerepel, miután nemrég váltott a Paris Saint-Germaintől.

Messi szintén távozott a francia bajnoktól, és az Egyesült Államokban, az MLS-ben szereplő Inter Miamiban kezdte meg pályafutása új fejezetét.

 

A 2023/24-es csoportkörben tehát új egyéniségek számára nyílik meg a színpad, akik megragadhatják a lehetőségeket, és reméljük, Erik ten Hag legénysége is sziporkázni fog, amikor szerdán útnak indulunk.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!