Beharangozó: Manchester United - Crystal Palace

A Premier League és a Bajnokok Ligája után a Ligakupa sorozata is megkezdődik a Vörös Ördögök számára.


A sorozat jelenlegi címvédője a 3. fordulóban csatlakozik a kupasorozathoz és egyből egy PL ellenfelet kaptak a sorsolás során, előny viszont, hogy hazai pályán. Persze azt sem szabad szó nélkül hagynunk, hogy egyből dupláznak is a felek, hiszen a Sasok nyugodtan maradhatnak is várost nézni Manchesterben, mivel 30-án, szombaton ismét az Old Traffordon lesz jelenésük, csak akkor már a bajnokságban fognak farkasszemet nézni egymással.

 

A két csapat a bajnokságot tekintve jelen pillanatban fej-fej mellett halad, a United a 9., míg a Palace a 10. helyen tanyázik 9, illetve 8 ponttal.

 

Erik ten Hag csapata elég nagy gödörbe mászott bele és volt egy zsinórban 3 meccses vereségsorozatuk is (2 bajnoki, 1 BL), amit múlt szombaton sikerült megszakítani egy idegenbeli győzelemmel a Burnley otthonában és biztos, hogy a holland menedzser szeretne tovább építkezni és tovább jutni a következő fordulóba kedd este.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Antony (inaktív), Diallo (térdsérülés), Mainoo (bokasérülés), Malacia (izomsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Maguire (sérülés), Mount (elülső keresztszalag-sérülés)

 

Palace: Lerma (combsérülés), Matheus Franca (sérülés), Olise (combsérülés), Tomkins (vádlisérülés), Ahamada (bokasérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 7 hazai mérkőzéséből 6-ot megnyert.

 

A Crystal Palace legutóbbi két mérkőzésén nyeretlen, 3-1-re kikaptak idegenben az Aston Villa csapatától, majd hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottak a Fulham ellen.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 2 egymás elleni találkozójukat megnyerték az Old Traffordon a Sasok ellen.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, V, V, V, GY

 

Palace: D, GY, GY, V, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás ellen mérkőzésének eredménye ebben a felállásban:

 

United - Palace 2-1 (2023.02.04.)

United - Palace 1-0 (2021.12.05.)

United - Palace 1-3 (2020.09.19.)

United - Palace 1-2 (2019.08.24.)

United - Palace 0-0 (2018.11.24.)

 

 

Ligakupa, 3. forduló

Manchester United - Crystal Palace

Old Trafford, 2023.09.26. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Salisbury

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Bayindir - Dalot - Varane - Evans - Reguilon - McTominay - Amrabat - Fernandes - Hannibal - Garnacho - Hojlund

 

Palace: Henderson - Clyne - Richards - Guehi - Mitchell - Riedewald - Hughes - Rak-Sakyi - Eze - Schlupp - Mateta

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp Szép Szabolcs, a Taktikai Mágnestábla atyjának tollából:

 

,,Én maximálisan támogatnám a rotálást a Ligakupa sorozatban. Azt gondolom, hogy a United által sokszor alkalmazott 4-2-3-1-es felálláshoz lehetne tesztelni a keretben levő játékosokat. A Ligakupa a bajnokságon kívül ad lehetőséget egy téttel bíró mérkőzésen, egy másik Premier League riválissal szemben ahhoz, hogy az eddig kevesebb játéklehetőséget kapott játékosokról is képet kapjon a stáb és mi szurkolók is. (Pl: Van de Beek, Pellistri,  Amrabat, Garnacho, Bayindir)"

"Monitorozni lehetne, hogy ki illene még a stáb elképzeléseibe, ki illik a csapatba. Mivel tudjuk, hogy a csapat magja az elmúlt években, kis túlzással kivétel nélkül minden mérkőzésen szinte végig pályán volt, így most lenne lehetősége a stábnak kissé a regenerációra fordítani az időt. Ezekben a sérülések által megtizedelt időkben a rotációnak középtávon nagyon fontos szerepe lesz. Ettől függetlenül a United környékén elképesztően negatív a közeg jelenleg, így egy esetleges kudarcot nehéz lenne megmagyarázni ismét. Így a realitás az, hogy Erik ten Hag több olyan alapembert is a pályán fog tartani, akinek egy kis pihenő nem biztos, hogy ártana. Ha pedig ég a ház, a padról még mindig be lehet bárkit hozni a mérkőzésen."

"Meg is osztom veletek az én a lehetőségekhez és elérhető játékosokhoz mért szinte 100%-os rotációs elképzelésem. Úgy próbáltam a kezdőt összerakni, hogy a hétvégén ki és mennyi terhelést kapott a bajnokságban és ki nem kapott egyáltalán. Egyébként én a fiatal török kapusra különösen kíváncsi lennék, hogy ki ő és miért igazoltuk le, de lehet a holland menedzser ismét Onanat fogja a kezdőbe jelölni. Egy kis rivalizálás lehet neki sem ártana azért. Mindentől függetlenül egy szoros mérkőzést várok, ne feledjük, hogy a United címvédő, így hazai pályán a továbbjutásnak is meg kell lennie! A győzelmi elvárásnál azonban sokkal jobban érdekel, hogy mely játékosok kapják meg a bizonyítási lehetőséget a hollandtól."


"Tippem: 2-1"

 

A nem reális, ámbár bátor, agyon rotált kezdőm. :)

 

A mérkőzést a Match 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Crystal Palace

Ligakupa

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!