Erik: Be akarjuk csatornázni a Sir Bobby-val kapcsolatos érzéseinket

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint csapata kedden este az FC Copenhagen ellen be akarja csatornázni a Sir Bobby Charlton halála miatt klubszerte érzett fájdalmat egy olyan teljesítménybe, amely méltó az elhunyt legenda emlékéhez.


A Vörös Ördögök a Bajnokok Ligája csoportkör harmadik fordulójában, hazai pályán fogadják majd a dán bajnokot, amely az első mérkőzés lesz az Old Traffordon Sir Bobby szombati halálhíre óta.

 

A hétfő délutáni, hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a csapat jobb oldali védője, Diogo Dalot mellett ülve Ten Hag arról beszélt, játékosait arra biztatta, hogy az elmúlt napok nehezen múló érzéseit a megfelelő módon használják fel, mint tették azt szombaton, néhány órával a szomorú hír megjelenését követően a Sheffield United 2-1-es idegenbeli legyőzésekor.

 

"Természetesen [a mérkőzésre koncentráltunk]" - kezdte Erik újságírók kérdéseire válaszolva.

 

"Profik vagyunk. Ez a feladatunk, de az érzéseinket nem tudjuk eltüntetni. Azonban azokat lehet a megfelelő módon használni."

 

"Szerintem Diogo remekül játszott szombaton és szerzett egy Bobby Charlton emlékéhez méltó gólt. Láttam egy gólját [Sir Bobby-tól], azt hiszem a Wembley-ben lőtte, amelyet hasonló távolságból szerzett, mint Diogo tette. Szóval mi így használtuk fel a fájdalmunkat."

 

Ten Hag a Bramall Lanen rendezett szombati összecsapás után szívből jövően beszélt Sir Bobby klubra gyakorolt hatásáról, legyen szó a pályáról vagy azon kívülről.

 

 

Az általa képviselt értékek pedig a hétvégi szomorú hírek óta csak még inkább előtérbe kerültek, állítja a menedzser.

 

"Mint azt már sokan megfogalmazták, Bobby egy legenda volt. Egy nagyság. Nem csak a Manchester Unitedé, de a futballé is" - hangsúlyozta Erik a Copenhagen elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatója kezdetén.

 

"Követendő mintákat hagyott maga után. Olyan mintákat, mint hogy miként éld a mindennapokat. Természetesen most minden gondolatunk a családja körül forog. Együttérzünk a feleségével, a gyerekeivel és unokáival."

 

"De az, amit ő jelentett a Manchester Unitednek, a fontossága, a minták, amiket hagyott maga után, ahogyan élnünk kell, az elmúlt napok során felnagyítódtak."

 

A menedzser arra számít, hogy az Álmok Színházában nagyon érzelemdús hangulat lesz a Copenhagen elleni meccsen és abban reménykedik, hogy a játékosai egy pozitív eredmény képében méltó emléket állítanak majd az egykori legendának egy számukra kulcsfontosságúnak ígérkező meccsen, miután első két összecsapásukon nem tudtak pontokat gyűjteni.

 

"Szerintem minden egyes este nagyon különleges az Old Traffordon" - tette hozzá.

 

"A szurkolók mindig mögöttünk állnak, a velük való kötelék pedig mindig erős. A nehéz, viszontagságos pillanatokban is velünk vannak a Manchester United szurkolók, mi pedig velük. Együtt harcolunk."

 

"Holnap ez pedig különösen igaz lesz, mert Sir Bobby Charlton - aki a hősük, legendájuk, nagyságuk volt - halála után biztos vagyok, hogy különösen érzelemdús este elébe nézünk."

 

"Ő folyamatosan ott van az Old Trafford előtt Denis Law és George Best társaságában [a Háromság szoborban] és mindig velünk van. Ők mindannyian inspirációt jelentenek számunkra minden egyes napon és mérkőzésen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!