Beharangozó: Manchester United - FC Copenhagen

Dán csapat ellen folytatják Bajnokok Ligája szereplésüket a Vörös Ördögök.


Bár a két csapat rivalizálása a nemzetközi porondon közel sem mondható ősinek és mérkőzések sokaságát sem találjuk, ha megnézzük közös történetüket, a jelen helyzetet figyelembe véve kőkemény mérkőzésre számíthat az angol rekordbajnok.

 

A United számára életbevágó a 3 pont begyűjtése, mivel jelen pillanatban két vereségük miatt a 4. helyen tanyáznak a csoportban, míg az Oroszlánok 1 pontjukkal a 3. pozíciót foglalják el a csoportelső Bayern München (6 pont) és a második Galatasaray (4 pont) mögött. A győzelem ugyan még csak a 3. pozíciót jelentené, ugyanakkor megadná annak a lehetőségét, hogy a soron következő két idegenbeli találkozó esetleges megnyerésével a 2. hely megcsíphető legyen, igaz sem Dániában, sem Törökországban nem lesz egyszerű dolga a srácoknak, a 6 mérkőzéses csoportkört pedig majd a Bayern elleni hazai találkozóval zárjuk, ami szintén tartogathat bőven izgalmakat a manchesteri közönség számára.

 

A koppenhágai csapat számára is nagyjából ugyan úgy az "életben maradás" a tét a kedd esti összecsapáson és jelenleg nem igazán tudjuk, hogy mire is számíthatunk kedvenceinktől.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Casemiro (eltiltás), Diallo (térdsérülés), Malacia (izomsérülés), Martinez (lábsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés)

 

Copenhagen: Babacar (sérülés), Boilesen (sérülés), Clem (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A dán csapat eddigi első és egyetlen győzelme a Bajnokok Ligájában a Manchester United ellen egy 1-0-s siker volt 2006 november 1-én, hazai pályán, azonban angol csapatok ellen a legutóbbi 4 idegenbeli találkozójuk közülegyet sem tudtak megnyerni (1 döntetlen, 3 vereség), valamint gólt sem tudtak szerezni (9-et kaptak).

 

Az FC Copenhagen a legutóbbi 7, angol csapatok ellen vívott küzdelméből az európai sorozatokban egyiken sem tudott eredményes lenni (3 döntetlen, 4 vereség), legutóbb a Manchester City elleni 2-1 során tudtak betalálni az UEFA Kupában 2009 februárjában. 

 

Ez volt az első alkalom, hogy a Manchester United 2 vereséggel kezdte meg Bajnokok Ligája, vagy Európa-liga kampányát. Így most a nemzetközi porondon zsinórban 3 vereségük van, de még soha nem veszítettek el 4-et egymás után.

 

Az Oroszlánok két Bajnokok Ligája találkozójuk alatt már 5 pontot buktak el győztes pozícióból. Ikszeltek a Galatasaray ellen, pedig vezettek, a Bayerntől pedig kikaptak szintén úgy, hogy ők szerezték meg a találkozó első gólját. Ebben az idényben pedig még egyetlen csapat sem bukott ennyi pontot, amikor vezetésre állt.

 

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere legutóbbi 3 BL mérkőzését elveszítette. Két vereség a Vörös Ördögök élén érte, 1-et pedig az Ajax csapatával hozott össze. Ez pedig a leghosszabb vereség sorozata a legrangosabb európai kupában 34 mérkőzés során.

 

Rasmus Hojlund első két Bajnokok Ligája találkozóján gólt tudott szerezni a Unitedben, összesen pedig 3-at jegyez jelen pillanatban. Amennyiben a dánok ellen eredményes tud lenni, akkor ő lesz a Vörös Ördögök első játékosa John Conelly óta (1965), aki első 3 meccsén eredményes tud lenni az európai porondon.

 

 

A két csapat eddigi két Bajnokok Ligája találkozójának eredménye a 2023/24-es idényben:

 

United: V, V

 

Copenhagen: D, V

 

 

A két csapat eddig találkozóinak eredménye minden sorozatot figyelembe véve a nemzetközi porondon:

 

United - Copenhagen 0-0 (hosszabbítás után 1-0 - 2020.08.10.)

Copenhagen - United 1-0 (2006.11.01.)

United - Copenhagen 3-0 (2006.10.17.)

 

 

A két csapat gólszerzői a BL 2023/24-es idényében:

 

United: Hojlund 3 gól, Casemiro 2 gól

 

Copenhagen: Elyounoussi 1 gól, Goncalves 1 gól, Lerager 1 gól

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. mérkőzés

Manchester United - FC Copenhagen

Old Trafford, 2023.10.24. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Marco Guida (olasz)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Bayindir - Dalot - Varane - Maguire - Reguilon - Amrabat - Eriksen - Antony - Fernandes - Rashford - Hojlund

 

Copenhagen: Grabara - Jelert - Diks - Vavro - Sorensen - Lerager - Falk - Claesson - Achouri - Larsson - Elyounoussi

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!