Pellistri tudja kezelni a nyomást

Facundo Pellistri érettséget és önbizalmat mutatott, amikor Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere játékra nevezte.


Az uruguayi válogatott játékos a Bayern München elleni idegenbeli mérkőzésen kapott lehetőséget a kezdőcsapatban a Bajnokok Ligája rajtjánál, és azóta rendszeresen tagja a meccsnapi keretnek. Nemrégiben a Liverpool elleni nehéz mérkőzésen, amikor a United elszántan próbált pontot szerezni, feltűnő volt, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott a nagy nyomáshoz, a frenetikus hangulathoz, és a higgadtság, amit tanúsított, minden bizonnyal jót ígér a jövőre nézve.

 

Az Aston Villa elleni Boxing Day-i összecsapás előtt adott exkluzív interjúban a dél-amerikai elmesélte, hogyan tanult meg alkalmazkodni az ilyen helyzetekhez, és megismételte, hogy mindent megtesz azért, hogy mindig megbízható opció legyen a menedzser számára.

 

Az Anfielden nyolc perccel a vége előtt váltotta Antony-t, és segített a Vörös Ördögöknek elérni a céljukat, ami a kapott gól nélküli mérkőzés megtartását illeti, még a védelembe is besegített, miután Diogo Dalot két sárga lap után kiszállt.

 

 

"Arra kell gondolni, hogy ez is csak egy meccs, és már ezer ilyen meccset játszottál korábban" - mondta. "És ez nem olyasmi, amit nem tudsz csinálni. Ez olyasmi, amit minden nap csinálsz az életedben."

 

"Szóval nyugodtnak és koncentráltnak kell lenned, hogy segíteni tudj, és megpróbálsz segíteni a csapatnak. Emlékszem, hogy a pályára léptem, és szerencsétlenségemre a végén Diogot leküldték. Így az utolsó percekben egy kicsit jobbhátvédként kellett játszanom. Szóval készen kell állnod, és ezért mondtam, hogy ez a tapasztalatról szól. Mindezeket a dolgokat meg kell tenned, a tapasztalatból tanulsz. Természetesen az első meccseken, amikor játszol, ideges vagy, de ez normális."

 

"De aztán a tapasztalatszerzéssel rájössz, hogy nyugodtnak kell lenned, és hogy ez csak egy meccs, és már sok ilyet játszottál korábban. Koncentrálnod kell arra, hogy segíteni fogod a csapatot, és megpróbálsz segíteni. Ez működik nálam, hogy nyugodt legyek, miközben ilyen meccseken lehetőséget kapok."

 

Ha kap még egy lehetőséget Unai Emery szárnyaló Villája ellen, akkor igyekszik majd kivenni a részét abból, hogy a United-hívek ünnepi hangulatot varázsoljanak az Old Traffordra.

 

"Mindent megteszek, ami tőlem telik" - bizonygatta. "Minden alkalommal, amikor pályára lépek, minden alkalommal, amikor a menedzser hív, készen állok arra, hogy segítsem a csapatot. És továbbra is megpróbálom ezt tenni, minden alkalommal, amikor azt akarja, hogy játsszak. És minden alkalommal, amikor szüksége van rám, kész leszek segíteni a csapatot."

 

"Itt a Premier League-ben minden mérkőzés kemény. Azt hiszem, minden meccsen láthatod, hogy ez kemény, minden csapat ellen. Koncentráltnak kell lennünk, és szerintem a legfontosabb, hogy azzal a hozzáállással és hittel játszunk, amit például a Liverpool ellen mutattunk nemrég."

 

"Tudom, ha ezt meg tudjuk tenni, akkor mindenkit meg tudunk verni, ebben biztosak vagyunk. Remélhetőleg szép nap lesz a mai."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!