Csapathírek a Spurs meccs előtt

Erik ten Hag kibővített csapathírekkel szolgált a Manchester United vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni bajnoki rangadóját megelőzően.


A Vörös Ördögök a hétfő esti, Wigan Athletic elleni győztes FA-kupa mérkőzésen a felnőtt csapat keretének 12 játékosát voltak kénytelenek nélkülözni sérülések, betegségek és válogatottbeli kötelezettség okán.

 

Ten Hag már régóta tekint úgy januárra, mint arra a hónapra, amikor a csapatot sújtó problémák enyhülhetnek és úgy tűnik, hogy az Ange Postecoglu vezette londoniak elleni hétvégi összecsapáson ez a tendencia már elindulhat.

 

Lisandro Martinez és Casemiro már nagyon várják, hogy visszatérhessenek sérülésükből, amely szeptember, illetve november óta akadályozza őket a pályára lépésben, míg Luke Shaw egy kisebb probléma miatt volt kénytelen kihagyni a manchesteriek legutóbbi 3 tétmérkőzését. 

 

A holland menedzser pénteki, hivatalos sajtótájékoztatóján arra tett utalást, hogy a trió tagjai valamilyen formában szerephez juthatnak vasárnap az Old Traffordon.

 

"A héten az elmúlt napok során Licha Martinez edzett, Casemiro edzett és Luke Shaw is edzett" - válaszolta Erik újságírói kérdésre.

 

"Szóval vannak visszatérő játékosaink, akik vasárnap számításba vehetőek lehetnek."

 

 

Amad, Antony és Christian Eriksen is kihagyni kényszerültek a csapat DW Stadiumba tett látogatását, de újra játékra kész állapotban vannak.

 

"Antony, igen. Eriksen beteg volt a héten, de ő is vissza fog térni. Ahogy Antony is. Azt gondoltam, hogy Önök a hosszabb távon sérülteket és a nem várt visszatérőket kérdezik... de ők is vissza fognak térni" - tette hozzá.

 

"Szóval Amad is visszatérhet. Most sokkal több variációs lehetőségből állíthatjuk majd össze a kezdőcsapatunkat és sokkal erősebb kispadot nevezhetek a mérkőzésre."

 

Victor Lindelöf, aki lágyék sérülése miatt decemberben műtéti beavatkozáson esett át, illetve Mason Mount továbbra is azon dolgoznak, hogy újra megfelelő erőnléti állapotba kerüljenek.

 

Tyrell Malacia egy másik játékos, aki a visszatérés küszöbén áll azt követően, hogy a szezon első felét teljes egészében a partvonalon kívül kellett töltenie sérülés miatt.

 

"Mount is újra a fedélzeten lesz hamarosan, de egy kicsit hosszabb ideig tart, mint előzetesen gondoltuk."

 

"Vannak még többen is így ezzel. Tyrell Malacia is visszatérhet és Victor Lindelöf is már ezen az úton jár, de neki még néhány hétre szüksége lesz."

 

"Időbe telik, mire elérhető a megfelelő erőnléti állapot."

 

Anthony Martial nincs bevethető állapotban a Spurs elleni meccsre, de a menedzser a hét elején arról nyilatkozott, hogy Harry Maguire "talán" újra rendelkezésre állhat sérülése után, amely a Bayern München elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés óta hátráltatja.

 

Onana kapcsán, aki napokon belül elutazik a kameruni válogatotthoz az Afrikai Nemzetek Kupájára, nem szolgált új információval Ten Hag, de csütörtökön még lencsevégre kapták fotósok a csapat edzésén.

 

Sofyan Amrabat szintén részt vesz a kontinenstornán, Marokkó képviseletében.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham Hotspur

Premier League, 21. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!