Ten Hag: Antony-t a pályán kívüli problémái hátráltatják

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elismerte, hogy a brazil szélső, Antony nem ugyanaz a játékos volt azóta, mióta nem futballal kapcsolatos magánéleti problémák hátráltatják.


A hét folyamán Jadon Sancho a szezon hátralévő részére kölcsönben visszatért a Borussia Dortmundhoz - amely megnyitotta a lehetőséget Antony számára, hogy még nagyobb szeletet hasítson ki Erik ten Hag támadószekcióval kapcsolatos elképzeléseiből .

 

Sancho még szeptemberben a közösségi médiában azt állította, hogy "bűnbaknak lett kikiáltva", miután Ten Hag elmondása szerint edzésmunkájával nem érte el az ahhoz szükséges "szintet", hogy érintett legyen az Arsenal elleni meccsnapi keretben.

 

Egy héttel később pedig Antony kapott határozatlan időre engedélyt klubjától az eltávozásra, miután Brazíliában három nő is megvádolta.

 

A 2022 szeptemberében az Ajaxtól 85 millió fontért szerződtett 23 éves játékos végül nem került se letartóztatásra, se vád alá, ő pedig tagad minden ellene felhozott vádpontot.

 

Bár az nem egyértelmű, hogy Ten Hag ezekre az esetekre utalt, támogatásáról biztosította játékosát a nehéz időkben - és hiszi, hogy a vele történt eseményeknek egyértelmű hatásuk volt arra, hogy ebben a szezonban se gólt, se gólpasszt nem jegyzett még.

 

"Meg tudom magyarázni (a szenvedéseit)" - kezdte a holland menedzser, aki már Hollandiában is együtt dolgozott Antony-val.

 

"Szerintem ez eléggé egyszerű."

 

"Azt gondolom, hogy a pályán kívüli, magánéleti problémái akadályozták a játékban. Szerintem az első éve OK volt és szerintem a felkészülési időszaka is nagyon rendben volt. A szezon első négy tétmeccsén nagyon jól játszott."

 

"Ezt követően kimaradt a csapatból, majd visszatért. Ezután nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárhatnánk tőle, ő ennél sokkal többre képes."

 

"Említették az Ajaxot. Ha visszatekintek arra az időszakára, akkor azt látom, hogy hihetetlenül hatékony volt, rendkívüli magas számban termelte a gólokat és gólpasszokat, még a Bajnokok Ligájában is."

 

"Szóval biztos vagyok abban, hogy képes ilyen dolgokra itt is. Tud kulcspasszokat, pontos beadásokat adni és befejezni, méghozzá igen magas szinten. Vissza kell térnie erre a szintre, de a Premier League sokkal nehezebb terep. Én viszont hiszem, hogy képes lesz erre."

 

 

Ten Hag sok szerencsét kívánt Sanchonak a Borussia Dortmundnál, miután az angol válogatott játékos ideiglenesen ismét visszatért a Signal Iduna Parkba.

 

A 23 éves szélső nagy csínadratta közepette, 73 millió font elleneében 2021 nyarán hagyta el a Bundesliga klubot az Old Traffordért.

 

Ősz eleje óta azonban a felnőtt csapat keretétől külön készült, így a dortmundi visszatérése annak is értelmezhető, hogy szeretne újra életet lehelni karrierébe, amelyet egy "hazatértem" szöveggel is megfejelt átigazolása bejelentésekor.

 

"Remélem jól fog teljesíteni, szóval sok sikert kívánok neki" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Ennyi. Tényleg azt remélem, hogy jól fog játszani és sikeres lesz."

 

A holland egyszer sem volt hajlandó nyilatkozni Sanchoról a játékos 4 hónapos hiányzása során és most is gyorsan igyekezett véget vetni a róla való további kérdéseknek.

 

Amikor azt kérdezték, hogy mit kellene tennie Sanchonak Dortmundban azért, hogy visszatérhessen a Unitedbe, rövdre zárva az ügyet így felelt:

"Nem, már válaszoltam. Szerintem elég volt"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!