Ten Hag: Végre megvan az alapunk a fiatalok fejlődéséhez

Erik ten Hag hiszi, hogy a Manchester United végre olyan pozícióba került, amelyben képesek olyan csapatot építeni, ahol a fiatalok bizonyítani tudnak - ez pedig az elmúlt néhány évben nem volt lehetséges.


Ten Hag az elmúlt hetekben a 19 éves Alejandro Garnachora, a 21 éves Rasmus Hojlundra és a 18 éves Kobbie Mainoora támaszkodva hozta le csapata kulcsmérkőzéseit, a holland menedzser pedig soha nem kételkedett abban, hogy milyen hatással képesek lenni társaikra.

 

Hojlund legutóbbi hat tétmérkőzésén öt találatot jegyez, Garnacho duplázott a West Ham ellen 3-0-ra megnyert legutóbbi bajnokin, Mainoo pedig drámai körülmények között, a hosszabbításban szerzett győztesgólt a Wolves ellen február 1-én.

 

"Könnyebb fiatal játékosokat egy sikeres csapatba integrálni, ez igaz" - válaszolta Ten Hag, amikor arrról kérdezték, bátorságra vallott-e tőle az, hogy az ősszel szenvedő csapatában több fiatalra is erősen támaszkodott.

 

"Abban a pillanatban, amikor úgy döntöttünk, hogy Kobbie Mainoot beépítjük a csapatba, még nem tudtuk előre, hogy sikeres lesz. Én bíztam benne, mert láttam, hogy milyen teljesítményre képes. Nyomon követtem a teljesítményét az előző szezonban ősszel, tavasszal, majd a nyáron is. A fejemben végig ott volt az Arsenal elleni felkészülési meccsen nyújtott produkciója."

 

"Nem voltak kétségeim, de amikor bekerült a felnőtt csapatba, akkor bizonyítania is kellett. Rengeteg dolgot saját maga kellett elsajátítania, mert ha egy csapatban már rengeteg rutin kialakult, abba sokkal könnyebb beilleszkedni."

 

"Mi viszont nem ebben a helyzetben voltunk, ez a klub már régóta nem járt ilyen szinten. A Manchester United már évek óta nem volt ilyen pozícióban."

 

"Most egy olyan csapatot építünk, amely tényleg megfelelő alapot biztosít a fiatal játékosoknak az integrálódásra. Olyan alapot építettünk, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy minőségi játékosokkal erősítsük meg a keretünket és őket új szintre emeljük."

 

 

Ten Hag dicsérettel illette a United brazil középpályását, Casemirot, akinek nagyon pozitív hatása volt Mainoo fejlődésére és szerinte ő képes lehet "előremozdítani" a fiatal angol játékos fejlődését.

 

"Ő (Casemiro) nyugodtságot és a labda birtokában higgadtságot kölcsönöz számodra" - tette hozzá.

 

"Minden mozdulatával kínálja a passzopciót, emellett pedig nagyon jól érti az előrepasszokat is."

 

"Kobbie Mainoo ebből rengeteg mindent tanulhat. A jó kapcsolatból, az együtt játszásból, de emellett Kobbie nagyon jól tanítható is, Casemiro pedig rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Kobbie tanulni fog ezekből az élményekből és ez fel is gyorsíthatja a fejlődését."

 

"Örülünk, hogy a csapatunkban tudhatjuk és amikor ők együtt játszanak, abból mindketten profitálhatnak."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!