Miért lehet sikeres Kobbie a Unitednél?

Casemiro nagy rajongója Kobbie Mainoo-nak, és úgy véli, hogy a Manchester United középpályása évekig a Premier League egyik legjobbja lehet.


Mainoo november és január között élt a lehetőséggel, hogy a Vörös Ördögök középpályájának sztárja legyen, amíg Casemiro combhajlító-sérüléssel bajlódott, de a páros az utóbbi időben szilárdan működik együtt a középpályán.

 

Erik ten Hag csapata mind az öt meccset megnyerte, amelyen Casemiro és Mainoo együtt kezdett, a legemlékezetesebb ezek közül az volt, amikor Mainoo az utolsó másodpercekben talált be, és ezzel eldöntötte a Wolves elleni izgalmas, 4-3-as mérkőzést.

 

Az akadémián végzett játékos ugyan csak áprilisban tölti be a 19. életévét, de Casemiro - generációjának egyik legjobb középpályása - imádja, amit Kobbie karakterét és játékhoz való hozzáállását illetően lát.

 

“Először is szeretnék gratulálni Kobbie-nak. Még csak 18 éves, és máris kezdő egy olyan klubnál, mint a Manchester United" - mondta Casemiro.

 

"Nem könnyű, nagy a nyomás. De úgy gondolom, hogy a Unitednek a következő években könnyedén lehet egy top játékosa."

 

"Ő egy top játékos. Kivételes játékos. Alázatos, keményen dolgozó játékos. Tudja, hogyan kell figyelni. Nagyszerű játékos. Mivel mellette játszom, látom, hogy a következő években könnyedén a Premier League egyik legjobb középpályása lehet."

 

"Azt hiszem, fel kell ismernünk az értékét. Ő egy nagyszerű srác. Nagyon boldog vagyok, hogy a mi oldalunkon áll. Amíg a feladatra összpontosít, ahogy most is teszi, addig szerintem egy nagyszerű játékosunk lesz sok-sok évig itt a Unitednél."

 

 

Tekintettel a pályafutása során elért számtalan eredményére - többek között a Real Madriddal öt Bajnokok Ligája-győzelemre - Casemiro úgy érzi, hogy jó helyzetben van ahhoz, hogy tanácsokat adjon a nála 13 évvel fiatalabb Mainoo-nak.

 

A brazil azonban úgy véli, hogy a tinédzser mentálisan elég erős ahhoz, hogy átvészelje a futball által elkerülhetetlenül magával hozott hullámvölgyeket.

 

"Nyilvánvalóan ez egy hosszú és kemény út" - tette hozzá a Selecao kapitánya. "Mindig ezt próbálom elmondani neki: hogy a dolgok nem könnyűek, hogy mindig keményen kell dolgoznod."

 

"Mindig többet és többet kell akarni. Ez a futball lényege. De látszik rajta, hogy rendben van a feje. Ő egy nagyszerű játékos. Kétségtelenül egy nagyszerű játékos lesz, hosszú ideig."

 

Casemiro pedig örömmel lesz a United összes fiataljának a tanácsadója, hiszen rengetegen kapnak lehetőséget a csapatban Ten Hag alatt ebben a félévben.

 

"Nyilvánvalóan mindig próbálsz tippeket adni, és beszélni a tapasztalataidról, de én mindig azt mondom, hogy az akciók nyújtják a legjobb tapasztalatot."

 

"A példamutatásod és a tetteid - a pályán és azon kívül is - a legfontosabb dolgok. Ezt próbálom mindig elmondani nekik. Próbálok példakép lenni számukra - a pályán és azon kívül is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!