Casemiro: Mindent beleadunk!

A Manchester United középpályása, Casemiro elmondta, hogyan látja a közeli riválisok elleni mérkőzések fontosságát, és hogy a szurkolók mennyire meghatározóak az ilyen meccsek sikeréhez.


Casemiro és társai ma délután rövid utat tesznek meg a manchesteri Etihad Stadionba, hogy a City ellen lépjenek pályára, és bár a két klub között mindig nagy a rivalizálás, egy győzelemmel a Vörös Ördögök esélyei a legjobb négy közé kerülésre is nőnének.

 

A brazil középpályás a derbi előtt nyilatkozott, és egyértelművé tette, hogy élvezni fogja a közelgő lehetőséget, hogy ismét pályára léphet a mérkőzésen.

 

"Ezek azok a mérkőzések, ahol észreveszed, hogy a szurkolók akarják a meccseket. A játékosok és a klub is akarja ezeket a meccseket" - mondta.

 

"Szerintem ezek olyan meccsek és napok, amelyeket élvezni kell. Én is így érzem. Ezek gyönyörű párharcok."

 

Bár nyilvánvalóan óriási mérkőzésről van szó, nincs az az érzés, hogy a közeg úrrá legyen a nagy tapasztalattal rendelkező játékoson.

 

Ezt mondta: "Nos, az ember hozzászokik, amikor ennyi meccset játszik. Végül is, annak ellenére, hogy ez egy derbi és egy fontos meccs számunkra, tudjuk, hogy végül minden meccs ugyan annyira fontos."

 

"Tudjuk, hogy ha megnyerjük ezt a meccset, az feldobja a csapat és a klub morálját, különösen, ha figyelembe vesszük, mennyire fontos lenne a szezon vége szempontjából. De minden meccsre úgy kell tekintenünk, mint egy döntőre, mintha mindegyik a legfontosabb meccs lenne. Úgyhogy úgy gondolom, hogy ez is egy fontos mérkőzés lesz számunkra."

 

A Vörös Ördögök vasárnap várhatóan feszült hangulatban lépnek pályára, ahogy az a legközelebbi riválisoknál várható, de 18-as számú játékosunk úgy véli, hogy ezt a saját előnyünkre tudjuk fordítani.

 

"Ezek olyan pillanatok, amelyek mindig izgalomba hozzák a játékosokat” - mondta. "Ezek olyan pillanatok, amelyek segítik a játékosok önbecsülését. Ezek ilyenek. Magas szintű játékosok azok, akik a legjobb formát hozzák ki belőled. Szóval ezek olyan meccsek, ahol a pályán és a pályán kívül is érzed ezt az eufóriát, a játékosok ettől érzik magukat élőnek."

 

"Ezek azok a szép dolgok a futballban, amelyek segítik a játékosok önbecsülését."

 

 

Miután szerdán döntő szerepet játszott a Nottingham Forest elleni FA-kupa-győzelmünkben a kései győztes góljával, Casemiro reméli, hogy ezúttal is sikerül majd jó teljesítményt nyújtania.

 

A középpályás azt a pillanatot a csapatot elkísérő szurkolóink előtt ünnepelte, akik a City Groundon végig remek hangulatban tomboltak, és úgy véli, hogy a vendégszurkolóknak ma délután is szerepük lesz.

 

"Amit a legjobban szeretek az itteni játékban - visszatérve az előző kérdésre - az az idegenbeli szurkolóink. Az, ahogyan támogatnak minket, ahogyan segítenek nekünk, ahogyan velünk vannak. Ez a legszebb dolog."

 

"Arra kérem az embereket, akik elutaznak a meccsre, hogy támogassanak minket, és higgyenek bennünk, mert tudjuk, hogy ez egy nagyon intenzív, nagyon nehéz meccs lesz."

 

"De szeretném, ha a szurkolók hinnének bennünk, mert mindent bele fogunk adni a pályán."

 

"A győzelem nagyon fontos, nem csak a szurkolóknak, hanem nekünk is, különösen a csapat morálját tekintve a szezon hátralévő része előtt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!