Eriksen elégedetlen jelenlegi helyzetével

Christian Eriksen elmondása szerint kevés játékideje miatt "elégedetlen" jelenlegi helyzetével a Manchester Unitednél.


A 32 éves dán válogatott középpályás a 2024-es naptári év kezdete óta minden sorozatot figyelembe véve 116 játékpercet töltött a pályán, legtöbbször Erik ten Hag mellett a kispadot melegítette csak.

 

Ten Hag helyette többnyire a Bruno Fernandes, Casemiro és Kobbie Mainoo alkotta középpályára voksolt, de Scott McTominay is rengeteg szóhoz jutott ebben az időszakban, amelyet jól példáz, hogy az összes sorozat tekintetében már 9 gólnál jár a szezonban.

 

Eriksen elmondása szerint beszélt már Ten Haggal arról, hogy nem elégedett a kevés játékidejével és aggódik a csapaton belüli "hosszabb távú" pozíciója miatt.

 

"Már a múltban is többször elmondtam, hogy nem vagyok boldog amiatt, hogy nem játszom, de ez nem olyan dolog, amely álmatlanságot okozna számomra. A csapat jól teljesít most a pályán, így tiszteletben kell tartanom a jelenleg betöltött szerepkörömet. Számomra most az a fontos, hogy keményen dolgozzak és arra koncentráljak, hogy minden egyes mérkőzésen frissen és bevethetően álljak rendelkezésre, amely így is van. Most könnyebb elfogadni a szerepemet, mint volt korábban" - kezdte a dán Tipsbladet című lapnak.

 

"Természetesen voltak egyeztetéseim Erikkel (ten Hag) is azzal kapcsolatban, hogy elégedetlen vagyok a helyzetemmel, illetve hogy a lehető legtöbbet szeretném játszani, de én bevethető vagyok és annak is kell lennem a csapat számára, ez pedig mindig így is van."

 

 

"Ő elmondta, hogy a csapatot ő jelöli ki, Kobbie (Mainoo) illetve a többi középen játszó középpályás pedig jól teljesít, szóval nagy a harc a csapatba kerülésért, amelyre persze az ember számít is egy top klubnál. Az egész csapaton belül ez a helyzet."

 

"Hosszabb távon persze ez aggodalomra adhat okot, mert szeretnék a lehető legtöbbet játszani. Természetes, hogy nem akarok folyamatosan a kispadon ülni. Nekem nincs meg az ehhez szükséges hozzáállásom, de ez most még nem aggaszt annyira."

 

"Gyakran előfordul az az eset, hogy ha egy edző változtat a csapatán és utána nyer, akkor a győztes csapaton nem változtat, ezt pedig én tiszteletben tartom."

 

Eriksen 2022 nyarán, ingyen érkezett a Unitedhez, debütáló szezonjában pedig kulcsembere volt Ten Hagnak az Old Traffordon.

 

A 2022/23-as szezonban minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzést játszott, amelyeken 2 gólt és 10 asszisztot jegyzett, így hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy a Vörös Ördögök harmadik helyen végeztek a Premier League-ben, megnyerték a Ligakupát és döntőt játszottak az FA-kupában.

 

Miután tavaly novemberben térdsérülés szenvedett, hét mérkőzést kellett kihagynia, így a most futó idényben 21 alkalommal jutott szóhoz, amelyek közül 16 a bajnokságban történt. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!