Mainoo: Sokat tanulok Casemirotól

Kobbie Mainoo úgy érzi, folyamatosan tanul abból, hogy Casemiro mellett játszik a Manchester United középpályáján.


A sokat dicsért brazil elismerően nyilatkozott fiatal védencéről, kifejezve meggyőződését, hogy a volt akadémista hosszú évekre a középpálya egyik alapemberévé válhat.

 

Mainoo-t - aki a vasárnapi, Liverpool elleni 2-2-es döntetlen alkalmával megszerezte első gólját az Old Traffordon - egy, az Egyesült Államokban élő szurkoló kérdezte arról, milyen tapasztalatot szerzett a dél-amerikai mellett való játék során.

 

Válasza azt sugallta, hogy sok köze van a labdán kívüli munkához, amely olyan fontos része a legmagasabb szinten való teljesítésnek.

 

"Szerintem leginkább azt, hogy még többet figyeljem, mert úgy érzem, ő előbb látja a dolgokat, mint bárki más" - válaszolta Kobbie arra, hogy miből profitál a legtöbbet. "Ha vele játszom, néha előfordul, hogy úgy adja oda a labdát, hogy nem számítok rá."

 

"Szóval azt hiszem, hogy tudnom kell, mit gondol, és mindig fürkésznem kell, hogy bármit is gondol, próbáljak olyan gyors lenni, és tudni, hogy mit fog csinálni legközelebb. Így megpróbálhatok a megfelelő pozíciókba kerülni, meg ilyenek, és körülötte lenni."

 

 

A kapcsolat a pályán természetesen fejlődik az idő múlásával, ahogy a játékosok egyre jobban megértik egymás játékát a legapróbb részletekig.

 

"Igen, azt hiszem" - értett egyet a 18 éves fiatalember. "Úgy értem, az edzéseken sok látszik abból, amilyen gyorsan járatja a labdát, és ahogyan meglátja ezeket a passzokat, amiket nem sokan látnak."

 

"Szóval próbálom őt közelről figyelni, és látni, hogy mikor mit néz, és mit lát, és megpróbálom ezt átvenni a játékomba, hogy én is hatékony legyek."

 

A középpályás duó következő feladata a szombati Premier League-utazás a déli partra, a Bournemouth ellen, ahol Casemiro látványos találatot szerzett a tavalyi szezonban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!