Eriksen erős szezonhajrában bízik

Christian Eriksen kivette a részét a Manchester United emlékezetes, FA-kupa negyeddöntős győzelméből a Liverpool ellen, és eltökélt szándéka, hogy a Vörös Ördögök kihasználják ezt az édes sikert.


A dán válogatott játékos a kispadról érkezett, hogy rányomja a bélyegét az eseményekre, a rendes játékidő végén lehetőséget teremtett Marcus Rashfordnak, és segített abban, hogy Erik ten Hag csapata kiüsse a Mersey-partiakat.

 

A jutalom a Coventry City elleni vasárnapi, Wembleyben megrendezésre kerülő elődöntő.

 

A United kiválóan szerepel a hazai kupaporondon, mióta Eriksen 2022-ben megérkezett, és a középpályás úgy érzi, ez mutatja, hogy megvan benne a képesség.

 

"Ahogy mondtad, amióta itt vagyok - és biztos vagyok benne, hogy korábban is - a kupameccseken is jól teljesítettünk" - mondta a héten a klubmédiának. "Ez is arról árulkodik, hogy mi egy olyan csapat vagyunk, amelyik az adott napon nagyon-nagyon magas szinten tud lenni. Remélhetőleg ez lesz az a valami, amit magunkkal viszünk az elődöntőbe."

 

A skandináv játékos elismeri, hogy összességében nehéz volt ez a szezon, de eltökélt abban, hogy pozitívan zárja majd.

 

"Mindenképpen a lehető legmagasabbra fogunk célozni" - jelentette ki. "Nem fogunk elbújni a mögöttünk hagyott szezon elől. Rengeteg hullámvölgyünk volt."

 

 

"Remélhetőleg most, hogy nagyjából egy hónap van hátra, erősen és pontosan fogjuk befejezni, jó helyzetbe hozzuk magunkat, hogy legalább esélyünk legyen a Bajnokok Ligájába jutni, és nyilvánvalóan mindent megteszünk az FA-kupa döntőjéért."

 

Az FA-kupa megnyerése a következő szezonban az Európa-ligába való bejutást biztosítaná, de Eriksen nem hajlandó leírni a Bajnokok Ligája-helyért való törekvést, és megismételte, hogy a fő cél a szezon minél erősebb befejezése.

 

"Játékosként az ember a legjobb bajnokságban és a legjobb tornákon akar játszani" - mondta. "És nyilvánvalóan megvan a csapatunk, és egy olyan klubként, mint a United, úgy gondolom, hogy mindig ott kell lenned a Bajnokok Ligájában.

 

"Természetesen a lehető legmagasabbra akarunk törekedni, és hajtani magunkat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!