A hónap szurkolója: Vasil János

Ebben a hónapban a 23 esztendõs Vasil Jánosra esett a választásunk, aki Szlovákiából írt nekünk. Janit Ruud van Nistelrooy ihlette meg, mielõtt elkötelezte volna magát a United iránt. Nagyon örült, amikor meghallotta, hogy Ashley Young aláírt a klubhoz.


 1. Mondj pár szót magadról!

 

Vasil Jánosnak hívnak. 23 éves vagyok és Szlovákiában élek. Ez évben végeztem el a fõsulit Kassán, logisztika szakon. 2001-tõl vagyok Manchester United szurkoló. Tulajdonképpen Ruud van Nistelrooy miatt lettem az. Köszönet érte. :)

 

2. Milyen benyomást tettek rád az új igazolások?

 

Ashley Youngot már 3 éve vártam, hogy a mi csapatunkban játsszon, úgyhogy õt nagyon vártam, és nem is csalódtam benne. Tudtam, hogy mire képes, és ezt be is bizonyította ezalatt a rövid idõ alatt. És lesz õ még jobb is. Phil Jones nagyon szimpatikusnak tûnik. Bízom benne, hogy fantasztikus játékos fog válni belõle, és ha olyanok mellett tanul, mint Ferdinand és Vidic, elég nagy rá az esély, hogy ez megvalósuljon. Persze, nem elhanyagolható Sir Alex Ferguson jelenléte sem. Nélküle ezek a játékosok se tartanának itt. Bevallom, a harmadik szerzemény, David De Gea leigazolása nem vidított fel. Én mindenképp Stekelenburgot szerettem volna, de ha már így alakult, akkor teljes vállszélességgel kiállok De Gea mellett, bárhogyan is kezdte az idényt. Természetesen Young eddig viszi a pálmát, de korának köszönhetõen és számos PL-szezont a háta mögött letudva neki azért már jóval több tapasztalata volt/van. Amit nagyon jól ki is használ a klub, a szurkolók és a csapattársak örömére. Nagyon jól igazolt Ferguson, el kell ismerni. Én idevenném Cleverleyt is és Welbecket is, akikben minden bizonnyal sokunk csalódott kellemesen. 

 

3. Kit tartasz a legnagyobb vetélytársnak a bajnokságban?

 

A Chelsea-t mondanám, mivel nagyon tapasztalt keretük van. Bízom benne, hogy ezért nem fogják bírni végig szusszal. Kevés fiatal játékos van, és az új edzõnek is szoknia kell a PL légkörét. Mégis úgy gondolom, hogy õk a legveszélyesebbek. A City is nagyon erõs, de nem hiszem, hogy a BL mellett fogják a PL iramát bírni. Persze, világklasszis és tapasztalt, BL-t megjárt játékosaik vannak, de csapatként most elõször indulnak el a legrangosabb tornán. Emellett a bajnoki aranyért is harcban lenni?! Hát, bízzunk benne, hogy nem sikerül egyik sem... Talán a Liverpool lehet a kellemetlen meglepetés számunkra. De tartom magam ahhoz, hogy a londoni Kékek lesznek a legnagyobb vetélytársak.

 

4. Mi a véleményed a BL csoport ellenfeleinkrõl?

 

A Benfica elleni idegenbeli meccs nehéz lesz szerintem. Sajnos, ott már egyszer csúfos kudarcot vallottunk. Otthon senki sem jelenthet problémát. A Basel szerintem nem elég a BL-be, míg a román csapat abszolút újonc. Nem ismerem a csapatot, az edzõt se, a játékosokat se, ezért nem tudok véleményt alkotni, de be kell húzni õket is. Úgy gondolom, hogy nem nehéz a csoport, elméletileg könnyen csoportelsõnek kellene lennünk. 6 mérkõzésbõl 5 gyõzelmet és 1 döntetlent várok - a már említett lisszaboni párharctól.

 

5. Melyik két csatárt játszatnád jelenleg a támadósorban?

 

Nekem tavaly tetszett a Rooney-Hernandez kettõs. Sajnáltam nagyon Berbatovot, mert nem igazán ezt érdemelte, de Ferguson mindnyájunknál jobban tudja a dolgát. Kíváncsi vagyok, milyen lesz Hernandez második szezonja, de ha úgy folytatja, ahogy abbahagyta, nem kérdés, kit fogunk legtöbbször Rooney mellett látni. Mert hát, valljuk be, Rooney jelenleg érinthetetlen. Akkor is játszik, amikor borzalmas formában van. Elnézést a Rooney fanoktól, én is kedvelem õt, de azért néha az elmúlt szezonban ki lehetett volna hagyni. De hála Istennek idén ismét bombaformában van. Csak így tovább. Welbeck eddig többet nyújt és játszik, mint vártam. Le a kalappal. Berbatovval nem tudom, mi lesz, és hát, Owen. Fáj a szívem érte, nagyon reménykedem, hogy azért fog kapni õ is elég lehetõséget. Hernandeznek fel kell kötnie a gatyáját, de nálam õ és Rooney a két csatár.

 

6. Mit vársz Giggs idei szezonjától?

 

Kevesebb szerepet, mint múlt éven. Biztosan fog õ még eldönteni párharcokat góljaival vagy gólpasszaival, vagy csak a tapasztalatával, de már nem számítok arra, hogy olyat nyújtson, mint az elõzõ szezon tavaszán. Megmondom, miért. Úgy néz ki, hogy Anderson és Cleverley képesek uralni a középpályát. Eddig. Reméljük, nem durranak ki. S emellett Fletcher visszatérése is gondokat okozhat Giggsnek a csapatba kerülést illetõen. Carrick és Park pedig szintén bevethetõ. Ne felejtsük még el Gibsont se. Mindenesetre mindig nagyszerû érzés Giggset a pályán látni, talán még a 2012/2013-as szezonban is. Fog õ még sok boldog percet okozni.

 

7. Bánod, hogy végül nem szereztük meg Sneijdert?

 

Egyáltalán nem. Egész nyáron azért imádkoztam, hogy ne jöjjön. Annyira akartam bízni Cleverley berobbanásában, és szerencsére Ferguson is ezt preferálja. Nagyon örülök, hogy ezt a döntést hozta a Mester. Szimpatikus számomra Sneijder, és nagyszerû játékos, de örülök, hogy nem lett a csapat tagja. Sok sikert neki Milánóban!

 

8. Igazolnál-e még valakit a középpályára?

 

Nem. Így is elegen vagyunk. Kíváncsi vagyok, ki lesz az, aki kevesebbet fog játszani. Ugye, Giggset már említettem. Talán Fletcher lesz az, akinek meg kell majd küzdenie a helyéért. Elvégre fél évet kihagyott. Carrick pedig szerintem a szezon közepétõl fog beindulni. Szerencsére SAF rotálja a csapatot, így bízom benne, hogy mindenki elégedett lesz a játékidõvel, amit kap. Esetleg pár fiatal betörhetne még, név szerint Norwood, Tunnicliffe és Pogba. De csak jövõre.

 

9. Állítsd össze a mindenkori kedvenc United kezdõdet!

 

 

Huh, hát ez nagyon nehéz. Tudom, hogy a kérdésben az van, hogy mindenkori kezdõ, de én mégis azokból állítom össze a csapatot, akiket láttam játszani. Számomra ez így fair. Mivel már csak tiszteletbõl is beírnék olyanokat, akiket csak videón vagy soha nem láttam játszani. Persze, elhiszem, hogy Cantona, Best, Sir Bobby Charlton, Yorke és rengeteg remek játékos beférne ide, de sajnos õket csak videón láttam. Ahogy említettem a legelején, 2001-tõl vagyok MU szurkoló, így csak azok a játékosok kapnak a kezdõmben helyet, akik akkor és azóta is a csapat tagjai. Szóval:

 

Edwin van der Sar - Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs - Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy.

 

 

10. Üzenj valamit a hazai United drukkereknek!

 

Azt hiszem, nekünk van a legcsaládiasabb csapatunk, akik rengeteg boldog percet okoztak nekünk. Tartsunk ki mindig mellettük, és egymás mellett. Mert ahogy a klub is, mi, szurkolók is egy nagy család vagyunk. Manchester United szurkolónak lenni a legjobb dolog a világon! :)

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!