Ferguson tiszteli Pardew-t

Sir Alex Ferguson a United szombati, bajnoki ellenfelének menedzserét, a Newcastle United fõnökét, Alan Pardew-t dicsérte.


A Vörös Ördögök menedzserét nem lepte meg a Szarkák kiváló szezon rajtja, hiszen tudta, mire képes a decemberben kinevezett newcastle-i kolléga. Pardew elsõ feladatán túllépve - bent tartani a Newcastle-t a PL-ben - immár a bajnokság harmadik helyéig is elvitte a Castle-t.

 "Mindig tiszteltem Alan Pardew-t, sokra becsültem õt" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson az Inside Unitednek és a Manud.com-nak adott exkluzív interjúban.

"Úgy vélem, igazságtalanul kezelték õt a West Hamnél és a Southamptonnál is, valójában nevetséges volt az egész. Az FA kupa döntõjéig vezette a West Hamet és csak percekre voltak attól, hogy meg is nyerjék. Nagyon nem volt szerencséje akkor."

 


Pardew - aki a Crystal Palace játékosa volt akkor, amikor Sir Alex 1990-ben elsõ trófeáját nyerte a Uniteddel - a 2006-os döntõ után hét hónappal kénytelen volt távozni a West Hamtõl, még akkor is, ha csak büntetõkkel vesztették el a 2006-os döntõt a Liverpool ellen.

Hasonló volt a történet a Szenteknél is, onnan a 2010-es Football League Trophy megnyerése után kellett távoznia. Tavaly karácsonykor azonban visszatért a menedzseri munkához, miután Chris Hughtont váltotta a Szarkáknál.

"Alan nagyszerû munkát végzett a Newcastle-nél" - folytatta Sir Alex. "Felvillanyozta õket. Néztem a Spurs elleni 2-2-es mérkõzésüket, nagyszerû összecsapás volt. Mindkét csapat nyerni akart, az összes játékos remek hozzáállással rendelkezett. Minden labdáért harcoltak."

Pardew legutóbb 2007. február 10-én találkozott Sir Alex csapatával, akkor a Charlton Athletic 2-0 arányban kapott ki az Old Traffordon, a gólokat Park Ji-sung és Darren Fletcher szerezték.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!