Az FA figyelmeztet a kupameccs elõtt

Az FA Kupa negyedik fordulójának találkozója elõtt az Angol Labdarúgó Szövetség írásban figyelmezteti a két rivális klubot, a Manchester Unitedet és a Liverpoolt.


A két  csapat a hónap végén fogja összemérni erejét a Manchester United vendégszereplésével az Anfielden. A találkozó elõtt mindkét klub vezetése megkapta az FA írásos figyelmeztetését.
 
Mivel a rivális csapatok utolsó találkozóján, októberben Luis Suarez rasszista kijelentést tett a United játékosára Patrice Evrára, a két klub között igen nagy feszültség alakult ki. Suarezt az FA fegyelmi bizottsága bûnösnek találta és nyolc mérkõzésrõl eltiltotta, továbbá 40.000 font pénzbírsággal sújtotta. A Liverpool vezetése kétségbe vonta a bizottság döntését és kiállt Suarez mellett. Késõbb azonban a társadalmi felháborodás nyomására Suarez elismerte bûnösségét és bocsánatot kért Patrice Evrától. A két klub vezetése viszont nem tartotta fontosnak, hogy az üggyel kapcsolatban egy közös találkozó alkalmával rendezzék a közöttük lévõ feszültséget.
 
 
Ezért az FA vezetése írásban kéri Sir Alex Fergusont és Kenny Dalglish-t, a rivális klubok vezetõit, hogy a mérkõzés elõtt és után tartózkodjanak a félreérthetõ, esetleg uszító megjegyzésektõl.
A mérkõzés napján az Anfield környékén megerõsített rendõri jelenlétet rendeltek el.
 
Egyébként a múlt hét pénteken a Liverpool az Oldham csapatát fogadta. A mérkõzés során a rendõrség letartóztatta az egyik hazai rajongót, aki szintén rasszista megjegyzésekkel illette a vendég csapat védõjét, Tom Adeyemit.
 
A Liverpool ügyvezetõ igazgatója, Ian Ayre elmondta, tisztában van a házigazda felelõsségével és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a mérkõzés nyugodt körülmények között tudjon majd lezajlani.
 
"Nagy visszhangot kaptak mostanában ezek a dolgok. Az emberek beszélnek mindenféléket, de azt hiszem nem ez a lényeg. A legfontosabb most számunkra, hogy a találkozó egy nagy nap lesz, egy nagy játékkal, de biztosíthatok mindenkit, hogy ez rendben fog lezajlani. Természetes, hogy mindenki feszülten várja a mérkõzést, minden bizonnyal nagyon izgalmas találkozó elõtt állunk.
Mi sem szeretnénk, ha bármiféle atrocitás történne."
 

 


footballfancast.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!