Neville kiáll a fiatalok mellett

A Manchester United legendája, Gary Neville szerint muszáj, hogy a fiatal játékosok is megtapasztalják az európai harcok keménységét.


Sir Alex csapata váratlanul kiesett a Bajnokok Ligájából, és most az Európa-liga mérkõzés sorozatában is vereséget szenvedett az Old Traffordon a spanyol Bilbao együttesétõl. 

 
Neville szerint a United történelmében ez egy nehéz idõszak lesz, de egyszerûen elkerülhetetlen, hogy a generációváltás során érkezõ fiatalok megtapasztalják az európai játékok légkörét.
 
A Vörös Ördögök legendája szerint Phil Jones, Chris Smalling és David De Gea felbecsülhetetlen értékei lesznek a jövõben a Unitednek, de meg kell annak fizetni az árát, hogy ezek a fiatal játékosok tapasztalatot gyûjtsenek a nemzetközi színtéren is.
 
 
"Az egyetlen módja, hogy a fiatalok megtanulják az európai játékokon való szereplés mibenlétét, az hogy engedjük õket játszani. Sajnos ennek egyértelmû következménye, hogy amikor az elsõ leckéket veszik, akkor pontokat veszíthet a csapat."
 
"Sir Alex épít a fiatal játékosokra és tudja, hogy õk hamarosan nagy hasznára lesznek a Unitednek. Talán már csak egy lépés választja el õket attól, hogy remek játékosokká váljanak, és már a következõ szezonban beválthatják a hozzájuk fûzött reményeket."
 
"De mindehhez szükség van a tapasztalat szerzésre az európai versenyeken is. A Premier League és az Európa-liga játékai nem ugyanazok elé a követelmények elé állítják a játékosokat. Ahogyan láthattuk is a hazai játékokban már egészen jól megállták a helyüket a fiatalok is, de sajnos a nemzetközi porondon még nem rendelkeznek elég tapasztalattal."
 
"Emlékszem, amikor mi fiatalok voltunk, ugyanígy át kellet esnünk ezeken a leckéken és akkor is ugyanígy megsínylette a csapat az órákat. De ez elkerülhetetlen feltétele a fiatal játékosok fejlõdésének, és az ideiglenes veszteségeknek meglesz majd a hosszútávú gyümölcse, ahogyan anno ez a mi idõnkben is megtörtént."


talksport.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!