Neville a rajongókról

A Manchester United legendája, Gary Neville kizárólag a ManUtd.com-nak beszélt a szezon elõtti túra emlékeirõl és a Shanghai Shenhua elleni találkozóval kapcsolatos meglátásairól.


A United szezon elõtti túrái mindig egy keverék a csapat erõnlétének és a technikai tudásának fejlesztésére. A túra a kemény munka ellenére egy rendkívül szórakoztató program is, ami nagyon jó hatással van a játékosokra. A találkozók a szurkolókkal, a szponzorokkal, az edzések, a mérkõzések, a csapat tagjainak sok együtt töltött órája, mind remek lehetõség a fejlõdésre és a csapaton belüli összetartás erõsítésére.
 
Különösen fontos a rajongókkal való találkozás, ami rendkívüli inspiráló hatással van a játékosokra. Én itt nõttem fel a Manchester Unitednél és eleinte azt hittem csak a manchesteri közönség rajong igazán a csapatért, de amikor a túrák alkalmával bejártuk a világot, akkor döbbentem rá, hogy ezek a távoli országokban élõ emberek is ugyan olyan elszánt szenvedélyes rajongói a klubnak mint az itthoni szurkolók. Ez meghatározó inspiráló erõ volt a számomra.
 
Fantasztikus, hogy nem kis összegeket hajlandók áldozni arra, hogy hogy bizonyítsák elkötelezettségüket és legfõbb álmuk, hogy eljuthassanak legalább egyszer életükben az Old Traffordra. Remek érzés, hogy világszerte ennyi elkötelezett híve van a klubnak és ha ezt sikerül személyesen megtapasztalni, hálát érzel ezek iránt az emberek iránt és mindenképpen meg akarod fizetni a játékoddal a rajongásukat.
 
 
Az elkötelezettségük egyszerûen megható, ahogyan néhányan követik a csapatot a különbözõ távoli helyszínekre, vagy akik minden egyes mérkõzést megnéznek a televízióban és nincs az a pénz amiért egyetlen percet is kihagynának. Hihetetlen ezeknek az embereknek az elkötelezettsége a klub iránt. Azt hiszem nincs még egy klub, amelyikben ilyen szoros kapcsolat lenne a csapat és a rajongótábor között. Õk igazi megszállottjai a Manchester Unitednek, ami számunkra fantasztikus érzés és nagyon erõs ösztönzõerõ is egyben.
 
Az elsõ ázsiai túra, amin részt vettem 1995-ben volt. Két hétre mentünk, óriási tömeg fogadott bennünket és rengeteg érdekes látnivalót sikerült megtekintenünk. Ezen a túrán sokan részt vettünk a 92-es osztályból. Emlékszem, meleg volt és nagy páratartalom, és el sem tudtam képzelni, hogy lehet ilyen körülmények között focizni. Amikor visszatértünk Angliába, sokkal könnyebbnek tûnt a játék. Ez is egy rendkívül hasznos része a felkészülésnek.  
 
A szerdai mérkõzés során a játékosok szembenézhetnek õsrégi ellenfeleik két játékosával, név szerint, Didier Drogbával és Nicolas Anelkával. Úgy gondolom, hogy ez egy remek elõjele annak, hogy egy igazán izgalmas mérkõzést fogunk látni. 
 

Egyébként úgy gondolom, hogy a felkészülési mérkõzések mindegyike tartogat valamilyen különlegességet, hol egy új helyszín, hol egy különleges idõjárás vagy egy számunkra eddig ismeretlen csapat akivel, sosem játszottunk még és ha ehhez hozzá adódik az hogy Drogba és Anelka is az ellenfél játékosai között lesz, akkor igazán érdekessé válik a dolog. Õk kétség kívül még mindig zseniális játékosok, és biztosan nagy hatással lesznek a játék kimenetelére. Nem kérdés tehát, egy nagyon kemény és izgalmas mérkõzés elõtt állunk és elõre semmit sem jelenthetünk ki biztosan, de én bízom a United gyõzelmében.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!