Válogatottak: Shinji nincs a csapatban

Körkép azokról a Vörös Ördögökrõl, akik nemzeti válogatottjaival pályára léphetnek a világbajnoki selejtezõkben.


Shinji Kagawa is a japán keret tagja, a szigetországiak ma Irak ellen szerepelnek az ázsiai B csoportban, ám a játékos végül nem került a csapatba. A média szerint azért nem, mert egy edzésen megsérült Kagawa háta.

Jonny Evans úgy tûnik, vállrándítással elintézi a bokájában érzett fájdalmat és pályára léphet Belfastban Luxemburg ellen. Az északírek szövetségi kapitánya, Michael O'Neill leszögezte, semmilyen rizikót nem vállal fel kulcsfontosságú védõje szerepeltetésében, pedig szükségük lenne erõs csapatra, miután pénteken kikaptak Oroszországban.

Tom Cleverley célja, hogy építkezzen arra a kiváló teljesítményre, melyet tétmeccses debütálásán mutatott és pályára lépjen a Wembleyben Ukrajna ellen. Roy Hodgson várhatóan ismét a kispadra teszi Danny Welbecket és Michael Carricket, akik Moldova ellen is a padról beállva erõsítették a háromoroszlánosokat.

 


Patrice Evra várhatóan kezdõ lesz a fehéroroszok elleni mérkõzésen a francia válogatott védelmének bal szélén, Nani is pályára léphet Portugália csapatában az azeriek ellen, ám Robin van Persie-nek versenyeznie kell helyéért Klaas-Jan Huntelaarral. A United új igazolása a törökök ellen fejjel volt eredményes, ám elmondta, nem panaszkodik, ha a kapitány, Louis van Gaal a padra ülteti. "Ahogy öregszel, megtanulod, hogy ha 1-2 alkalommal a padra kerülsz, az még nem a világvége" - nyilatkozta a támadó az NUSport-nak. "Ez egy hosszú maraton, a cél 11 hónappal késõbb jön el, sõt ez esetben két év múlva. Nagyszerû a verseny - mindenki játszani akar."

Joshua King elsõ kezdõ mérkõzésére vágyódhat azok után, hogy az elõzõ héten bemutatkozhatott a norvég válogatottban, ám Egil Olsen 4-5-1-es formációval kíván pályára lépni Szlovénia ellen, ami alapján úgy tûnik, a fiatal támadó ismét csak a kispadon kap helyet a találkozó elején. "Megvolt a bemutatkozásom és még több játékidõben reménykedem" - mondta King a Nettavisennek. "Fiatal vagyok és ez az elsõ alkalom, de meglátjuk, mi következik. Izgatottan várom."

Távolabbra tekintve, Antonio Valencia az ecuadori válogatottal Uruguay ellen szerepel majd. Oscar Tabarez, az uruguayi szövetségi kapitány leginkább a United játékosától tart. "Valencia a posztján a világ legjobbja" - mondta Tabarez.

Eközben Javier Hernandez továbbra is keresi góllövõ cipõjét és Mexikóval Costa Rica ellen léphet pályára. Chicharito kapitánya, Jose Manuel de la Torre nem aggódik amiatt, hogy a csatár ritka góltalanságban szenved válogatott szinten és leginkább a médiára panaszkodott, amiért a riporterek szerint a csapat túlságosan függ a United csatár góljaitól.

Egy név, aki bekerült a felsorolásba és immár felnõtt válogatottban is szerephez juthat, nem más, mint Robbie Brady. A szélsõ ugyanis arra számíthat, hogy pályára léphet az ír nemzeti válogatottban Omán ellen a Craven Cottage-n.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!