Vörös Ördögök a válogatottakban

A türelem kifizetõdõ volt Danny Welbeck és az angol válogatott számára kedd este, amikor a Manchester United csatára sokat segített Roy Hodgson csapatának a Wembleyben.


Az ukránok szereztek vezetést a mérkõzés elsõ félidejében Yevgeni Konoplianka nagyszerû góljával. "Kiváló volt" - nyilatkozta  Danny Welbeck, hozzátéve: "Nehéz ellenfélbe ütköztünk, de végül csapatként kemény munkával kimásztunk a gödörbõl."

Welbeck alig több, mint egy óra játék után állt be a meccsbe, éppen manchesteri csapattársát, Tom Cleverley-t váltva és sokat tett, hogy Anglia energikusabban szerepelt, különösen az utolsó tíz percben, amikor kapufát lõtt, egy tizenegyes gyanús helyzetet alakított ki, majd végül a büntetõterületen belüli higgadt megmozdulásával büntetõt harcolt ki.

 


Mellel vette le a labdát, majd egy remek érintéssel próbálta magát lövõhelyzetbe hozni, de a védõ kezére pattant a labda - amit Frank Lampard értékesített. Lampard korábban helyzetbe hozta Cleverley-t, aki közelrõl nem tudott betalálni az ukrán kapuba, majd a United középpályása kapufát talált nem sokkal a szünet elõtt, amikor Welbeck még csak nézõ volt. Eközben Michael Carrick csak a kispadon ülhetett, nem lépett pályára.

"A padról közelrõl figyeltem a meccset és valami nagyot akartam tenni. De nem tudtam volna megtenni, ha beállásom elõtt a többiek nem dolgoztak volna keményen" - mondta a BBC-nek szerényen a manchesteri támadó.

"Tudom, hogy nagy a verseny ezen a poszton, mert Roy Hodgson számos csatár közül választhat. Jermain Defoe ma elõttem volt a sorban, aki nagyon éles lövõ. Én csak vártam az idõmet és próbáltam hatással lenni, amikor pályára léptem."

Míg Welbeck remekelt, addig egy másik United csatárért aggódhatnak Carringtonban a bajnoki visszatérés elõtt. Robin van Persie-t ugyanis a magyarok elleni 4-1-es sikerrel záruló találkozó szünetében lecserélte a holland szövetségi kapitány, noha Louis van Gaal maga nyilatkozta a meccs után, hogy csupán elõvigyázatosság volt ez a csere. Jeremain Lens (2), Bruno Martens és van Persie-t helyettesítõ Klaas Jan Huntelaar talált be a mieink kapujába.

 


Mozgalmas volt Európa a 2014-es világbajnoki selejtezõk tekintetében, Patrice Evra és a francia válogatott 3-1-re legyõzte Fehéroroszországot, Nani és Portugália 3-0-ra intézte el az azerieket, Joshua King és Norvégia pedig 2-1-re gyõzött Szlovénia ellen, azonban csalódnia kellett Jonny Evansnek, hiszen Luxemburg egy késõi góllal egyenlített Észak-Írországban. Evra és Evans végig a pályán voltak, Nani 76 percet kapott, míg King a második félidõre állt be.

Közben Robbie Brady lenyûgözõen, ráadásul góllal mutatkozott be az ír válogatottban. A Craven Cottage-en barátságos találkozón Omán ellen játszottaz ír nemzeti csapat és végül gyõzõtt 4-1-re. A fiatal szélsõ - aki az idei felkészülés során a védelem bal szélén szerepelt - az elsõ és a harmadik gól elõtt helyzetbe hozta társát, Shane Longot és Kevin Doyle-t, míg a két elõkészítés közötti találat az õ nevéhez fûzõdik, megszerezve elsõ felnõtt válogatott meccsén az elsõ gólját a találkozó 22. percében.

 


Távol Európától, Javier Hernandez és Antonio Valencia is pályára lépett a 2014-es VB selejzetõiben Mexikó és Ecuador színeiben, ám vegyes képet mutatott a szereplésük.

Chicharito betalált Costa Rica kapujába és ez a gól elég volt Mexikónak a gyõzelemhez. Ezzel továbbra is vezetik a CONCACAF zónát, miután az eddig lejátszott négy meccsüket megnyerték.

 


Eközben Montevideoban Ecuador 1-1-es döntetlent ért el Uruguay ellen és egy pontra felzárkózott a listavezetõ Argentína mögé. Ám keserû véget ért az este a United szélsõje számára, aki a találkozó utolsó szakaszában két lapot is begyûjtött - a második igen kemény ítélet volt - és a kiállítás sorsára jutott. Mindez azt jelenti, Ecuador következõ selejtezõjén - októberben Chile ellen - nem játszhat Valencia.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!