Ferguson az Anfieldre koncentrálna

Sir Alex Ferguson túlfûtött hangulatra számít vasárnap és reméli, hogy az érzelmekkel teli alkalom nem fogja legyõzni játékosait.


A United tizenegy nappal azt követõen utazik a Mersey-parta, hogy egy független vizsgáló testület kimondta, a liverpooli szurkolók semmilyen szabályt nem szegtek meg az 1989-es hillsborough-i tragédia alkalmával, amikor 96 ember vesztette életét.

Sir Alex azóta kifejtette, a klub mindenben támogatja a Liverpoolt és elismerte az összecsapás jelentõségét, de azt akarja, hogy játékosai csakis a saját teljesítményükre koncentráljanak.

A Vörös Ördögök menedzsere emlékeztette arra a 2008 februári városi derbire, ami elõtt a müncheni tragédia 50. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést és végül a Man City 2-1 arányban gyõzött.

Amikor arról kérdezték, hogy a meccs felvezetése hatással lehet játékosaira, így válaszolt: "Ez is egy lehetõség, nem tagadom. Az emberi természet ilyen is lehet."

"Például amikor a müncheni tragédia 50. évforulóján a Manchester Cityvel játszottunk, az öltözõben nagyon lapos volt a hangulat. Érzelemmel teli nap volt az és nem tudtuk azt nyújtani, amit akartunk. Vasárnap is lehet hasonló."

 


"De nem hiszem, hogy most ebbe bele kellene esnünk. Hagyni kell a játékosokat ezzel, így is elég nyomás nehezedik rájuk más miatt. A Liverpool is megtette, amit kell, mi is megtettük, a meccsel kell foglalkozni. Mindkét klub számára fontos lesz a találkozó, szóval reméljük, hogy koncentrálni tudunk most, hogy jó meccset játsszunk és remélhetõleg a legjobbunkkal tudunk elõrukkolni."

Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere is sokat kihozna játékosaiból, miután az elsõ négy bajnokijuk egyikét sem tudták megnyerni. Sir Alex megvédte kollégáját, mondván: "Õ egy fiatal menedzser és minden egyes fiatal menedzsernek idõre van szüksége. De a modern világban sok idõt nem kapsz."

"Nézd meg a Chelsea tavalyi esetét [André] Villas-Boassal, egy fiatalember, kinek hét hónapig tartott a pályája. Olyan korban élünk, ahol a türelem nem reális dolog."

"Az egyetlen út egy menedzser számára a siker. Ez egy eredményorientált iparág, úgyhogy fontos a meccsek megnyerése. Ez már egy másik játék ahhoz képest, amikor én kezdtem. Kevesebb volt a nyomás akkoriban. A világ változott, a nyomás változott...de én mindig azt éreztem, szükségem van arra, hogy meccseket nyerjek."

"Ez az, amiért benne vagy ebben - a meccsek megnyerése. Nem számít, hogy Port Vale-ben, Liverpoolban vagy Manchesterben vagy menedzser, manapság eredményeket kell szállítanod."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!