A kapitány nyugalomra int

Nemanja Vidic, a Vörös Ördögök csapatkapitánya szerint mind a Liverpool, mind a Manchester United szurkolóinak a legjobban kell viselkedniük, amikor vasárnap összecsap a két csapat.


Ez a találkozó lesz az elsõ meccs az Anfielden azóta, hogy egy független bizottság felülvizsgálta az 1989-es hillsborough-i tragédia körülményeit, mely során 96 liverpooli szurkoló vesztette életét. Az eredmény szerint a Pool drukkerek nem szegtek meg semmilyen szabályt és Vidic, valamint a Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard ennek alkalmából 96 vörös léggömböt ereszt majd a magasba a találkozó elõtt.

Vidic - aki a háború súlytotta Jugoszláviában nõtt fel - kérte a szurkolókat, hogy hasonló tiszteletet mutassanak vasárnap és emlékeztette õket, hogy "a labdarúgás fontos, de soha nem fontosabb az életnél".

"Hatalmas történelme van a két klubnak" - mondta a csapatkapitány a szerdai BL gyõzelem után az újságíróknak. "Van bizonyos történelmünk, mely tragédiákat is tartalmaz, ahogy nekik is van."

 


"Úgy vélem, tisztelnünk kell egymást, mert két olyan klubról van szó, amelyeket világszerte tisztelet övez. Példát kell mutatnunk, élen kell járnunk a rossz helyzetek megoldásában és helyesen kell viselkednünk."

"A labdarúgás fontos, de soha nem fontosabb az életnél! Ezen találkozó után mindenkinek a fociról kell beszélnie. Remélem így is lesz."

Vidic elismerte azt is, a játékosoknak óriási szerepe lesz vasárnap abban, hogy az érzelmek kordában legyenek tartva.

"Valószínûleg a világ legnagyobb derbije ez, meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó hangulatot tartani és példát mutatni. Fontos, hogy semmi butaságot ne tegyünk a meccsen, menjünk oda és focizzunk. Errõl álmodunk - lejátszani a derbit és minden a fociról szóljon, ne a harcról vagy más dologról."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!