Cleverley várja az anfieldi próbatételt

A Manchester United középpályása, Tom Cleverley exkluzív interjút adott a Manutd.comnak a Liverpool elleni Premier League rangadót megelõzõen...


Nincsenek nagyobb rangadónak számító mérkõzések a Liverpool ellenieknél. Izgatottsággal tölt el, hogy ennek részese lehetsz?

Igen, mondhatjuk, hogy ez lehet a legnagyobb mérkõzés, amelyen pályára léphetek a United színeiben, ha ott leszek a csapatban. De ez nem csak számomra nagy mérkõzés, de az egész klubnak, és rengeteg figyelem hárul az aktuális mérkõzésre. A Liverpool nem igazán kezdte jól a szezont, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ez olyan összecsapás lesz, mintha egy kupadöntõn lennénk. Eközben mi sorozatban megnyertük három bajnokinkat, úgyhogy reméljük, hogy erre építhetünk ezúttal is. Fontos, hogy megtartsuk ezt a sorozatunkat, de ez egy kõkemény mérkõzés lesz a csapatunk számára.

 

Az elõzõ szezonban 37 ponttal végzett mögöttetek a Liverpool a bajnokságban, ezúttal pedig még nem sikerült gyõzelmet aratniuk...

Szerintem ezeken a mérkõzéseken az aktuális formát ki lehet dobni az ablakon. Ez sokkal inkább egy egymeccses döntõ. Ezek nagyszerû összecsapások szoktak lenni. United szurkolóként felnõve 20-30 meccsét láttam a két csapatnak, úgyhogy pontosan tudom, hogy mit is jelent ez a meccs a klubhoz közel állók számára. Csak remélni tudom, hogy a megfelelõ eredményt tudjuk majd elérni.

 

Milyenek voltak az olyan meccsek, mint a Liverpool elleniek az ifjúsági csapatokban?

Ugyanolyan kõkemények. A mi klubunknál mindenki mindig nagyon várja a Liverpool és a Manchester City elleni meccseket. Mindig van valami extra ezekben a mérkõzésekben, ha gyõzni tud az ember ilyenkor, az pedig sokkal jobb érzés, mint mások ellen, különösen idegenben. Hatalmas elégedettséggel tölt el, ha sikerül legyõzni a Liverpoolt hazai pályán, és jó lenne ezt újra átérezni. Remélhetõleg vasárnap este már újra így érezhetek.

 

 

Nem ez lesz az elsõ meccsed az Anfielden. Mire emlékszel abból, amikor 2010-ben a Wigannel játszottatok ott?

Jó volt. Sikerült 1-1-es döntetlent elérnünk. Mindig élvezetes ilyen történelmi stadionokban szerepelni, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, a Unitedet teljesen más körítés fogja várni, mint minket akkor.

 

Miután az elsõ néhány mérkõzésen mindig kaptatok gólokat, a csapat ezt követõen sorozatban két mérkõzést hozott le kapott gól nélkül. Mennyire tartod fontosnak, hogy a védelem biztosságát fenntartsátok a továbbiakban is?

Nagyszerû dolog az, ha stabil lábakon áll a védelem, mert akkor van mibõl kiindulni a támadásoknak. Tudjuk, hogy százból kilencvenkilenc alkalommal gyõzni fogunk, ha sikerül kapott gól nélkül lehoznunk a mérkõzést. A védelem nagyon jól mûködött az utóbbi mérkõzéseken, és ez remélhetõleg folytatódni is fog.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!