Vörös Ördögök a válogatottban

Két Manchester United játékos majd egymással néz szembe a hétközi válogatott mérkõzéseken, ugyanis az Estadio Dragaoban Nani Portugáliával az észak-íreket fogadja Jonny Evansszel a fedélzeten.


Portugália 1-0-s vereséget szenvedett Oroszországtól a selejtezõk elõzõ fordulójában, így most mindenképpen szeretnék bizonyítani Michael O'Neill legénységének legyõzésével, hogy továbbra is csoportjuk legfõbb esélyesei a továbbjutásra - még akkor is, ha Jonny Evans mindent megfog tenni azért, hogy ez ne sikerülhessen Nani és társai számára. Az egykori manchesteri kedvenc, Cristiano Ronaldo 100. válogatottságára készül hazája mezében, így biztosra vehetõ, hogy az észak-ír védelemnek nem igazán lesz könnyû dolga.

 

Michael Carrick, Tom Cleverley, Wayne Rooney és Danny Welbeck is kezdõként lépett pályára San Marino ellen az angol válogatottban, és reményeik szerint ez ugyanígy lesz, amikor idegenben egy nem könnyû mérkõzésen lépnek majd pályára Lengyelország ellen. Vannak olyan pletykák, miszerint Jermaine Defoe kiszorítja majd Welbecket pénteki duplája ellenére, míg Steven Gerrard visszatérhet eltiltásából, így újra õ húzhatja magára a csapatkapitányi karszalagot.

 

Darren Fletcher elárulta, Skóciának kisebb fajta csodára lenne szüksége, ha kvalifikálni szeretnék magukat a 2014-es brazíliai világbajnokságra, miután Wales ellen csalódástkeltõ eredményt értek el a legutóbbi fordulóban, de reményekkel teli a Belgium elleni, számukra sorsdöntõnek ígérkezõ mérkõzést megelõzõen.

 

"Kedden este hatalmas eredményre lenne szükségünk" - ismerte el.

 

"Ez nem lehet kérdéses. Ha sikerülne nyernünk, akkor elindulhatnánk még felfelé, de ehhez össze kell szednünk magunkat, és megfelelõ taktikával kell kimennünk a pályára Belgium ellen. Ha ott sikerülne három pontot szereznünk, akkor akadna még némi esélyünk a továbbjutásra. Hihetetlen feladat elé nézünk."

 

Robbie Brady abban a reményben várhatja a Feröer-szigetek elleni selejtezõt, hogy tétmérkõzésen is bemutatkozhat Giovanni Trapattoni ír válogatottjában, akinek újra kell majd gondolnia csapata összeállítását, miután a múlt héten súlyos, 6-1-es vereséget szenvedtek Németországtól.

 

A francia válogatott szövetségi-kapitánya, Didier Deschamps arra számít, hogy Patrice Evra megfelelõ erõnléti állapotban lesz ahhoz, hogy pályára léphessen a világbajnoki selejtezõsorozat egyik legnagyobb rangadójaként aposztrofált Spanyolország elleni mérkõzésen.

 

"Patrice már sokkal jobb állapotban van" - kezdte Deschamps.

 

"Tegnap egy kicsit külön dolgozott a társaitól, de még van idõnk a mérkõzésig."

 

Antonio Valencia kulcsfigura lehet Ecuador válogatottjában Venezuela ellen, miután szövetségi-kapitánya, Reinaldo Rueda elismerte, a szélsõ nagyon hiányzott a csapatból, amíg eltiltását töltötte.

 

"Az õ visszatérése nagyon fontos a csapat egyensúlya, és dinamizmusa szempontjából" - mondta Rueda.

 

 

Japán Brazíliával játszik barátságos mérkõzést Lengyelországban, ahol Shinji Kagawa, aki gyõztes gólt szerzett Franciaország ellen a múlt héten, célja nem kisebb, mint hogy történelmük során elõször meglepetést okozzanak a dél-amerikaiak ellen.

 

"Ha a legjobb csapatok ellen játszol, sokkal több kockázatot kell vállanod" - kezdte Kagawa.

 

"Még mindig nem vállalunk elég kockázatot a gyõzelmek érdekében. Fel kell nõnük a top csapatok által jelentett kihívásokhoz."

 

Robin van Persie valószínûleg ismét a holland válogatott kezdõjében találhatja magát a Románia elleni selejtezõ során, miután az Andorra elleni gyõzelem során pihent, míg Joshua King azért harcol, hogy kezdõ lehessen Norvégia Ciprus elleni mérkõzésén, miután Svájc ellen a kispadról már beállhatott.

 

Javier Hernandezt támogatásáról biztosította szövetségi-kapitánya, hogy nyerje vissza újra régi formáját, miután kihagyott egy tizenegyest, és számos kritika érte, annak ellenére, hogy Mexikó 5-0 arányban legyõzte Guyana válogatottját. Jose Manuel de la Torre elmondta, beszélt a mérkõzésen egyébként gólt szerzõ csatárral.

 

"Csak a személyisége, és a tettei számítanak, semmi több."

 

Az ifjú Angelo Henriquez a chilei válogatott keretével készül az Argentína elleni nagy mérkõzést megelõzõen, de valószínûtlen, hogy leülhetne a kispadra, azt tekintve, hogy még semmilyen tapasztalata sincs nemzetközi téren.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!