Neville: Rooney-nak fejlõdnie kell

A Manchester United nagykövete, Gary Neville támogatja Wayne Rooney-t, hogy újra megtalálja önmagát és példamutatóan folytassa Vörös Ördög csapattársak, Ryan Giggs és Paul Scholes munkáját.


Pénteken volt 10 éve annak, hogy Wayne Rooney megszerezte elsõ Premier League találatát az Everton színeiben. Gary Neville szerint a most 26 éves játékosnak "még bõven van teendõje" az Old Traffordon.
 
Ugyanakkor a Vörös Ördögök legendája és egyben az angol válogatott edzõje úgy véli, hogy Rooney-nak javulnia kell annak érdekében, ha "pályafutása következõ szintjén" meg akar felelni Giggs és Scholes utódaként, akik ideális példaképként szolgálhatnak számára.
 
"Még 26 évesen is tudsz fejlõdni" - kezdte Neville a BBC Sport-nak adott nyilatkozatában. "Nem gondolhatod, hogy 26 évesen a legjobb éveid vannak mögötted. Õ a mai napig megtalálhatja a kihívást abban, hogy a Manchester Unitedben és az angol válogatottban szerepel."
 
"A labdarúgás legmagasabb szintjén újra és újra meg kell újulnod. Olyan játékosok veszik körbe, akik nagyszerû példával szolgálhatnak. Ryan Giggs és Paul Scholes azon játékosok közé tartoznak, akik folyamatosan alkalmazkodni tudnak a játékhoz."
 
"Giggs szélsõként olyan volt, akár egy gyorshajtású repülõ, de mára elhagyta azt a posztot, és a középpálya közepén játszik. Scholes rettentõ gólerõsen játszott a 10-es szerepkörben, amikor 16 évesen elsõ találkozóin szerepelt. Most pedig egy labdabiztos középpályás, aki remekül szervezi és írányítja a játékot."
 
"Alkalmazkodnod kell, Wayne Rooney most egy középcsatár, de az elkövetkezendõ 10 évben kénytelen lesz alkalmazkodnia, ha továbbra is valaki akar maradni. Ugyanúgy, ahogy az említett két ember tette mindezt."
 
Anglia 5-0-ás San Marino elleni gyõzelme alkalmával Rooney immár csapatkapitányként léphetett pályára múlt pénteken, aki megtiszteltetésnek érezte és remek teljesítménnyel rukkolt elõ. A Vörös Ördögök csatára két gólt szerzett a találkozón, amely következtében csatlakozhatott - Tom Finney, Nat Lofthouse és Alan Shearer - a Három Oroszlánosok mindenidõk legjobb góllövõihez. 
 
Miután Gary Neville az elmúlt hét során napirendszerességel együtt tréningezett Rooney-val, emellett pedig hét szezonon keresztül csapattársak is voltak, mielõtt 2011-ben visszavonult volna az aktív labdarúgástól, így Red Nev számára kitûnõ lehetõsége nyílt, hogy értékelni tudja a csatár jelenlegi formáját és erõnlétét, amely végül egyszerûen lenyûgözte az egykori védõt.
 
 
"Õ egy fantasztikus játékos. Wayne Rooney a legjobb, hiszen õ utcán futballozott kölyökként, és a vérében van, hogy minden egyes ladbáért meg kell harcolnia, imád focizni; minden szabadrúgást õ akar lõni, odafigyel a bedobásokra, kiválóan fejel és egy harcos, aki szenvedéllyel akar nyerni."
 
"Észre kell vennünk, hogy Wayne Rooney az önmaga, vagyis Wayne Rooney fejlõdése érdekében dolgozik. Az elmúlt hetekben tért vissza sérülésébõl, sovány, fitt, játékra éhes Wayne Rooney-t láttam. De most úgy néz ki, készen áll arra, hogy egy magasabb szintre emelje karrierjét."
 
"Mára hozzá hasonló képességû emberekkel van körülvéve, mint Robin van Persie, Shinji Kagawa, Javier Hernandez és Danny Welbeck és számos új kihívás alakult ki elõtte, gondoljunk csak arra, hogy meg kell tartani a pozícióját a Unitedben, de úgy néz ki, erre már felkészült."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!