Támadás a szélekrõl

Sir Alex csapata kényelmes játékkal, különösebb megerõltetés nélkül gyõzte le az Arsenalt ugyanazt a taktikát alkalmazva, amit a Chelsea ellen az elmúlt hétvégén.


Arsene Wenger sem változtatott és az utolsó bajnoki mérkõzésén alkalmazott taktikát követte, így Theo Walcott a padon volt annak ellenére, hogy hétközben mesterhármast szerzett csapatának. A Manchester United az elmúlt évekhez hasonlóan a szélekre építkezett. Rafael és Antonio Valencia túlterhelte Santost és a játék egésze alatt sikerült nyomás alatt tartaniuk, ezzel remek helyzeteket teremtve Van Persie-nek.

 
A játék elején Valencia Podolskit elhagyva Rafaelhez passzolt, aki kifele sodródva beadta a labdát, Thomas Vermaelen pedig hibázott, így elkerülhetetlen volt, hogy az ex-Arsenal csatár bevarrja korai gólját volt csapata ellen. Bár a United nem játszott legjobb formájában, de a megfelelõ összpontosítás és Michael Carrick folyamatos munkájának köszönhetõen eredményesnek bizonyultak. A Manchester United korai gólja nagy nyomást gyakorolt az Arsenalra, ami megpecsételte a vendégek sorsát. Santos és Vermaelen nem mûködött megfelelõen, ezért a jobboldalon nyitottan hagyták a lehetõségeket, ezzel remek feltételeket teremtve Van Persienek.
 
 
A korai gól hatalmas csapás volt az Arsenalnak, mivel taktikájukat pont a védekezésre építették ami már az elsõ percekben csõdöt mondott. Mivel a United jobbról többet támadott, Wenger a másik oldalon Ramseyt a támadóbb szellemû Walcottra cserélte, Santi Cazorla pedig mélyebb pozícióba került, így az Arsenal a védekezõ fázisban 4-1-4-1-ben, míg a támadásoknál 4-2-3-1-ben játszott. Ez a taktika egyébként is jellemzõ volt az Ágyúsokra ebben a szezonban, különösen a Liverpool ellen alkalmazták látványosan.
 
Ebben a felállásban Cazorla és Jack Wilshere lefoglalta Tom Cleverleyt és Michael Carricket, Mikel Arteta pedig Rooneyt, ez a védekezésnél adott nekik egy plusz embert és lehetõséget kínált volna a gyors kontrákra, ha a United védelmébe nem segített volna be remek módon Rooney, aminek a következtében a Vörös Ördögök a középpályán rendkívül eredményesen meghiúsították az ellenfél próbálkozásait. 
 
Ferguson hamar észrevette, hogy Cleverleyt a kiállítás veszélye fenyegeti, ezért gyorsan Andersonra cserélte, míg Wenger elmulasztotta ezt megtenni Wilshere-rel, így a játékos újabb szabálytalansága alkalmával piros lappal távozhatott a pályáról. Ferguson cseréje rendkívül bölcs döntésnek bizonyult.
 
"Wilshere-t már többször figyelmeztette a játékvezetõ, éppen úgy, ahogy Cleverleyt is. Nem akartam, hogy emberhátrányba kerüljünk, ezért lehoztam Tomot és felküldtem helyette Anersont. Õ elég jó szokott lenni az Arsenal ellen és remekül együttmûködnek Carrickkel" - mondta Ferguson.
 
Nem sokkal a Ramsey-Walcott csere után a bal oldalon a védekezésben meggyengült Arsenal Rooney és Young passzjátékát követõen Evrától kapta meg a második, megsemmisítõ találatot, bár az utolsó percben Cazorla szépített. Szinte az egész mérkõzésen érezhetõ volt Wenger gárdáján a nyomás, amit volt csatáruk korai gólja jelentett.
 
A játék fõ momentumai: Robin korai gólja, Rooney egészpályás munkája, és egy bölcs megérzés Fergusontól a Clev-Ando csere révén.


zonalmarking.net

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!