Rochdale 2 - 3 FC United of Manchester

Drámai végjátékban, a 94. percben Michael Norton továbblõtte az FC United of Manchester csapatát a Rochdale ellenében az FA kupa 2. fordulójába.


Az elsõ gólt a Liverpool akadémiáján is megfordult Nicky Platt szerezte Jerome Wright passzából, a 42. percben.

A második félidõ elején Jake Cotterill egy hatalmas bombagóllal növelte a vendégek elõnyét 2:0-ra, majd a volt ferencvárosi támadó, Elding fejesgóllal szépített, így felhozva 2:1-re a mérkõzést az 53. percben.

A Rochdale nem adta fel az egyenlítés lehetõségét és Craig Dawson a 78. percben egy szöglet után fejelt a hálóba.

A 94. percben pedig drámai végjáték következett: Michael Norton halászta el a Rochdale kapusa, Josh Lillis elõl a labdát, majd a kapuba gurította azt.

A Rochdale csapata szerint Norton kirúgta a kapus keze közül a labdát, de a játékvezetõ Geoff Eltringham elküldte a tiltakozókat, majd pillanatokkal késõbb le is fújta a találkozót, ami után a boldog United szurkolók elözönlötték a pályát.


 

„Azt hittem, hogy a játékvezetõ szabadrúgást fog fújni, de a kapusnak csak egy keze volt a labdán”- ismerte be Norton.

„Rettegtünk az újrajátszástól, a lábaim nem bírták volna.”

Az FC United az elsõ csapat, amelyik kvalifikálta magát a második fordulóba. A sorsolás vasárnap a 15 órakor kezdõdõ Southport – Sheffield Wednesday mérkõzés után lesz.

Egyébként a csapat 2005-ben lett alapítva, olyan szimpatizánsok által, akik ellenzik a Glazer család Manchester Uniteddel való ténykedését.

A 7. vonalban játszó együttes tehát legyõzte ellenfelét, így kiejtve az idén a 3. osztályba feljutott Rochdale csapatát.

 

Rochdale 2-3 FC United of Manchester

Sportland Stadium

 

Gólszerzõk: Elding (53. perc), Dawson (78. perc), illetve Platt (43. perc), Cottrell (65. perc), Norton (90. perc)

 

FC United of Manchester kezdõcsapata: Ashton, Jacobs, Battersby, Platt, Munroe, McManus, Roca, Cottrell, Norton, Wright, Deegan.

 

Cserék:

Holdan

Carden

Ovington

 

bbc.co.uk


 


http://news.bbc.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások