Taktikai mágnestábla: Dupla dinamit 2

A United óvatosan kezdett annak ellenére, hogy az Old Trafordon szeptemberben már megkínálták négy góllal a Wigant.


Az elsõ húsz percben érezhetõ volt a Vörös Ördögökön, hogy nem felejtették el tavaly áprilisi vereségüket a DW stadionban. Akkori könnyelmûségük sokba került, ugyanis közrejátszott a bajnoki cím elvesztésében. 

 
Sir Alex a 4-4-1-1-es felállást választotta Javier Hernandezzel az élen, akit Robin van Persie támogatott visszavont pozíciójából. Roberto Martínez a 3-4-1-2-es felállásban bízott, melyben a különösen veszélyes Beausejour kreativitására utazott. 
 
Hamar kiderült viszont, hogy a szélsõ méltó ellenfélre talált a remek formában lévõ Rafaelben és nem egyszer farkasszemet kellett néznie Ashley Younggal is, aki úgy tûnik visszanyerte kezdeti lendületét. Tény, hogy az elsõ húsz percben a hazaiak irányították a játékot, de a United korábban sebezhetõ védelme most jól zárt. (Szabálytalanság WA-MU: 13-5) A kezdeti óvatos játék után a vendégek felhagytak a céltalan ívelgetéssel és igyekezetek gyors passzos játékkal lerohanni az ellenfelet. 
 
 
A United balszárnya is remekül mûködött és ennek eredményeképpen át is vették az irányítást. A kisebb kihagyott helyzeteket követõen Hernandez góljával megszerezték a vezetést. Chicharito az elmúlt hat mérkõzés során hat alkalommal talált be a Latics kapujába, de úgy tûnik a szemfüles csatárból még nem sikerült felkészülniük a hazaiaknak. 
 
A Giggs-Cleverley kombináció fantasztikusan teljesített, rendkívül lendületes játékot diktálva, aminek hamar meglett az eredménye. Chicha gólja után 7 perccel a két csatár remek összhangjának köszönhetõen Robin van Persie duplázta meg a vendégek elõnyét. A félelmetes formában játszó csatár csúnyán megetette védõjét, és a gyengébbik lábával parádés gólt szerzett.
 
A második félidõben a vendégek kétgólos elõnnyükkel már felszabadultabban játszottak. Ezzel párhuzamban a Wigan is  többször került helyzetbe. A United kicsit lazított a védelmén és Konénak sikerült is betalálnia De Gea kapujába, de mivel lesen volt, a játékvezetõ nem adta meg a gólt. (WA-MU les: 2-4, kapura lövési kísérlet: 7-15, kaput eltaláló lövés: 3-11, szöglet: 1-6)
 
A második félidõ második felét gyors kontrák jellemezték, de Carrick és Clev összjátékának köszönhetõen a hazaiak támadásának egyrésze már a középpályán megakadt, kevés lehetõséget hagyva ezzel a Laticsnak a szépítésre. (Labdabirtoklás: 50-50%) A 64. percben Van Persie szabadrúgása a sorfalról levágódott, éppen a "véletlenül" a tizenhatoson belül ólálkodó Hernández orra elé, aki kíméletlenül értékesítette is azt.
 
 
Ezután mindkét csapatnál cserék következtek. Mivel már nem volt kérdéses a három pont megszerzése, így Sir Alex cseréi a még inkább a támadó játékot segítették elõ. Welbeck az utolsó percekben beállva is sokat adott a támadásokhoz, viszont Carrick hiányában - akit Kagawa váltott - a hazaiak többet kerültek helyzetbe. De hiábavaló volt minden erõlködésük, a United támadó ereje ellen tehetetlenek voltak. Sir Alex döntése ismét igazolódott, a csereként beállt Danny remek passzát követõen Van Persie tette fel az i-re a pontot és második góljával a Vörös Ördögök beállították újból a szeptemberi 4-0-ás gyõzelmüket a Wigan ellen.
 
 
Az ünnepi idõszakban tehát a Unitednek 2 pont híján sikerült megszereznie a maximális pontszámot és fenntartania hétpontos elõnyét a tabella élén. Ez egy remek ajándék Sir Alex 71. születésnapjára, amelyhez a City is hozzájárulhatott a Sunderland elleni vereségével. 
 
 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!