Rio számára különlegesek a Kalapácsosok

Rio Ferdinand a holnapi, Old Traffordon rendezendõ FA-kupa újrajátszást megelõzõen elárulta, számára mindig is különleges alkalom a West Ham United ellen játszani.


Az elegáns stílusú védõ remek formának örvendett hétvégén a Liverpool ellen, és reményei szerint újra a csapatban lehet, amikor egykori klubja látogat az Old Traffordra, azután, hogy az FA-kupa 3. fordulójában született 2-2-es döntetlen alkalmával csak a kispadon ülhetett az Upton Parkban.

 

Miután Jonny Evans és Nemanja Vidic szereplése is erõsen kérdéses, emellett elképzelhetõ, hogy Rafael a nagy hajtásban ezúttal pihenõt kap, hogy felkészülhessen a hétvégén vele szembekerülõ életveszélyes Gareth Bale-re, elég nagy a valószínûsége, hogy a 34 éves tapasztalt bekk ezúttal szerepet kap a Vörös Ördögök hátsó alakzatában.

 

"A West Ham különleges számomra" - kezdte a Kalapácsosoknál nevelkedõ Ferdinand.

 

"Ugyanúgy tekintek a West Hamre, mint a Manchester Unitedre történetüket, és az évek során az õ sikereikért dolgozó emberek miatt. Itt van Cath a titkárságon, aki már több mint 30 éve dolgozik a klubnál. A West Hamnél ugyanez a helyzet Jimmy Firth, és a többi hozzá hasonló ember esetében. Õk egy olyan klub, amely nagyon közel áll a szívemhez, hiszen ott nõttem fel, és váltam profi játékossá. A Manchester United eredményei után mindig az övékét nézem meg. És biztos vagyok benne, hogy ez mindig is így lesz."

 

 

Rio egyike azon számos játékosnak, aki a kelet-londoniaknál tanulta meg a szakma csínját-bínját, és nagy örömmel konstalálta, hogy Joe Cole visszatért nevelõegyesületéhez, bár abban reménykedik, hogy az újrajátszás alkalmával nem fog villogni.

 

"Örökké része lesz a West Ham United történetének az az idõszak, amelyet ott töltöttünk, ugyanis rengeteg játékosból vált angol válogatott játékos, és nyertek bajnokságot más csapatokkal" - tette hozzá.

 

"Sajnálatos a West Ham számára, hogy azok a játékosok nem maradtak ott, és nem tudtak rájuk építkezni. Így már az egész csak történelem. Joe Cole visszatért hozzájuk, hogy a következõ hónapokban egy kicsit újraírja a saját történelmét a klubnál. Jó lenne látni, hogy valamilyen sikert ér el, de ezt ne szerdán tegye. Tovább akarunk jutni ebbõl a fordulóból."

 

Amikor a Bajnokok Ligája-gyõztes, többszörös bajnok bekket arról kérdezték, hiányosnak érezné-e éremgyûjteményét, ha nem sikerülne pályafutása során megnyerni az FA-kupát, így felelt:

"Nem tudom. Ezt csak akkor fogom tudni megmondani, ha már visszavonultam. Ez olyan dolog, amelyen az ember szeretne túllendülni, és változtatni. De úgy lesz, ahogy lesz. Nagyon szorítani fogok, hogy idén sikerüljön megnyernünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!