Carrick: Scholes még mindig alulbecsült

Michael Carrick megemlékezett régi jó középpályás társáról, Paul Scholesról, akit a futball valaha volt egyik legnagyszerûbb játékosának tart.


Scholes a vasárnapi, The Hawthornsban vívandó West Bromwich Albion elleni zárófordulót követõen szögre akasztja stoplisait, véget vetve lenyûgözõ, sikerekben gazdag karrierének, amellyel a Middletonban született játékos mindörökre beírta magát a Manchester United legendás játékosainak körébe.

 

A középpálya karmesteri posztjának egyértelmûen a legtökéletesebb várományosa, Michael Carrick minden olyan képességgel rendelkezik, hogy elõdje sikereit tovább folytassa, de a 31 éves középpályás szerint a "92-es osztály" végzõse még mindig hihetetlenül alulértékelt játékos a futball világában.

 

"Elõször is mindenek elõtt szeretném elmondani, hogy Scholesy nem kapja meg azt az elegendõ mennyiségû elismerést, amelyet szerintem megérdemelne" - kezdte Michael a MUTV-nek.

 

"Nem tartják annyira sokra a futballban, mint amennyire kellene. Ha bárkit megkérdeznénk, aki ellene vagy vele egy csapatban játszott, azok számára egyértelmû, hogy õ a játékosok legmagasabb szintjét képviseli."

 

"Hihetetlen megtiszteltetés, hogy együtt játszhattam vele. Még ha vasárnap (a Swansea ellen) tudtam, hogy ez az utolsó mérkõzése az Old Traffordon, nagyon sokat jelentett nekem és nagyon élveztem. Megpróbáltam a lehetõ legtöbbet kihozni a lehetõségbõl."

 

"Szomorú látni, hogy távozik a csapatból, de megérdemelte, hogy ilyen módon vonulhasson vissza, mert a lehetõ legtöbbet kihozta a játékából és mindenki elég sok mindent tanulhatott tõle. Biztos vagyok benne, hogy ezt követõen is remekül fogja érezni magát."

 

 

Sajnos nem csak Scholes az egyetlen, aki visszavonul az idei szezont követõen. A vörös hajú középpályás egész karrierét egyengetõ menedzsere, Sir Alex Ferguson is a csúcson hagyja abba pályafutását, kikövezve ezzel az utat udója, David Moyes számára, aki hivatalosan július 1-én veszi át az irányítást az Old Traffordon.

 

Bár Carrick elismerte, furcsa lesz számára egy új menedzser kezei alatt játszani, akinek kétségkívül sajátos elgondolásai lesznek a munka kapcsán, lelkes, hogy új feladattal nézhet szembe a nyári szünetet követõen.

 

"Szerintem ilyen helyzetben érthetõ az izgatottság" - tette hozzá.

 

"Ez egy olyan új kihívás lesz, amellyel élnünk kell. Egészen más érzés lesz majd úgy visszatérni a felkészülési idõszakra, hogy nem igazán tudjuk mi fog történni."

 

"Tudjuk, hogy lesz egy felkészülési túránk és hogy pontosan hova is fogunk menni, de a napi szintû dolgokban mindenképpen változás lesz. Hogy milyen mértékû változás áll be a csapat életében, azt még nem tudhatjuk, ki kell várnunk, bár túl sok rosszra nem számíthatunk, mégis egy más edzõ vezet majd minket. David Moyes egy önálló személyiség és már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak vele, csapatként és egyénileg is elõrébb lépve."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!