Neville imádja a svéd szenvedélyt

Gary Neville a Manutd.com-nak beszélt a United utolsó felkészülési mérkõzésérõl, melyet Stockholmban az AIK ellen játszanak majd a Vörös Ördögök.


Skandináviában óriási szenvedéllyel vannak a Manchester United iránt és ez egy olyan alkalom lesz, amit mindenki vár.

A Friends Arena egy csodálatos stadion - az angol válogatottal voltam ott a nyitómeccsen [2012 novemberében]. Egy jó hangulatú, színvonalas meccs lesz ez. A svéd csapatok keményen dolgoznak és épp a szezon felénél lesznek, szóval lendületben lesznek. Ez tehát egy lépés lesz a srácok erõnléti szintje terén. Azt gondolom, mindig ezt akarják a felkészülések során, de fokozatos javulást szeretnének elérni a végéhez közeledve, éppen megelõzve a Community Shieldet és a szezon elsõ találkozóját.

Elég õrületes a túra, de ez valóban segít az erõnléten és színvonalas meccsek lesznek, de különösen ez növeli a minõséget és az erõnlét szempontjából nagy elõrelépés lesz ez az összecsapás.

Mindig imádtam Svédországba látogatni. Az ottani szurkolók más kultúrájúak, mint Ázsiában például. Sokkal kimártebbek az emberek Skandináviában, mint Ázsiában, de a maguk módján õk is szenvedélyesek. Mindig úgy gondoltam, Skandinávia jó hely arra, hogy elmenj egy meccset játszani.Nagyon szép helyek vannak arra, ahol tisztelettudó emberek élnek. Mindig jó dolog oda látogatni.

Anglia válogatottjával többször is játszottam Svédország ellen, ráadásul Jesper Blomqvisttal és Henrik Larssonnal is szerepeltem egy csapatban.

 


Henrik fantasztikus játékos volt, nagyon értett a gólszerzéshez és igazán intelligens volt. Van egy rossz élményem Svédországgal kapcsolatban, amikor 1994-ben a Göteborg ellen kikaptunk és Jesper szerezte ellenünk az egyik gólt. Igen kiváló játékos volt. Tiszteletlenül hangozhat ez, de kiváló beugró volt Ryan Giggs mögött. Nagyon vékony volt, de így is remek egyensúlya volt és sokkal keményebb volt, mint amilyennek látszott.

Minden felkészülési szezon fontos, minden egyes mérkõzés, amit a Manchester United játszik fontos, de most új menedzser alatt kezdik meg a munkát a játékosok. Persze David Moyes látta már korábban õket és sokat is tud róluk, de csak akkor lehet igazán megtudni, hogyan mûködnek a dolgok, ha már valaki mellett dolgozol. Meg fog lepõdni néhány játékos edzésen mutatott teljesítményén - nézni a játékosokat edzés közben teljesen más, mint meccsen látni õket.

A felkészülés remek lehetõség lesz David számára, hogy megnézze, ki mit tud és megpróbálják majd lenyûgözni õt. Mindig le akarod nyûgözni a Manchester United menedzserét, de az a tény, hogy most új menedzser van, sokkal izgalmasabbá teszi a helyzetet, mint volt valaha is és ez kihívást jelent majd a játékosok számára. Az elõzõ menedzsernél a játékosok tudták, mire számítsanak, de immár nincs meg az a nyugalom. Ismét javulniuk kell.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!