Sir Alex best of humor

Sir Alex Ferguson pályafutása alatt számtalan alkalommal csalt örömkönnyeket a United rajongóinak szemébe, és legalább ugyan ennyiszer siratta meg a riválisok érzékenyebb szurkolóit, de híres humorával is képes volt megkönnyeztetni közönségét.


"Ez a menedzser, aki úgy halmozta trófeáit, mint egy kisiskolás, aki matricákat gyûjt, és aki mítoszként emelte hihetetlen magasságokba a Manchester Unitedet, biztos, hogy legalább egy mosolyt csalt, minden nem United rajongó, rivális drukker arcára is" - mondta Ed Bearryman újságíró, televíziós mûsorvezetõ Sir Alexrõl.

 

A humoráról is híres skót tréner, már megajándékozott bennünket jó néhány mókás pillanattal, humoros megjegyzéssel, és nem álltak tõle messze a frappáns visszavágások sem, a riválisok piszkálódására reagálva. Idézzünk hát fel néhány Fergie humort, kezdve pár mókás pillanattal.
 
Például, amikor Ferguson és Phelan, a jó oldalát próbálják megfogni a dolgoknak és egy tréfával ütik el, a padon duzzogó Berbatov arckifejezését. 
 
 
Aztán ott volt Evra csínytevése, vagy amikor a cseretábla térden ütötte és az ominózus lufis sztori, de a pályaszéli reakcióival és rágózós jeleneteivel is fergeteges hatást tudott elérni. Ezek a pillanatok, amelyek az internet segítségével körbejárták azóta a világot, jó néhányunkat megnevetettek már.
 
Fergie a csípõs válaszoknak és vicces megjegyzéseknek is a nagymestere volt. Ezek közül jó pár klasszikussá vált az elmúlt évek során, de van néhány, amely talán nem mindig jött át a magyar média csatornáin keresztül. 
 
Amikor arról kérdezték, hogy mit szól a Tevez által mutogatott transzparenshez, a következõt válaszolta:" Õ a Citybe játszik ugye? Ez az a kis klub, a gyenge mentalitással? Ismerem õket, abban élik ki magukat, hogy állandóan rólunk beszélnek, mert a pályán nem tudnak ártani nekünk."
 
 
A Jose Mourinhoval folytatott mérkõzés utáni borozgatással kapcsolatban pedig a következõt mondta: "Fõnöknek és nagy embernek nevez engem, de sokkal jobb lenne, ha inkább valami tisztességes bort hozna a meccs után, nem pedig festékhígítót."
 
Vagy Benítez vádjára reagálva, amikor a riválisok trénere azt állította, hogy Ferguson befolyásolja a játékvezetõket: "Biztos csak dühében mondta, mert sok borsot törtünk az orra alá, de ha majd elszáll a mérge, rájön milyen nevetséges butaságokat állított."
 
A BBC bojkotton keresztül, a hazugságokat közlõ újságíró felelõsségre vonásáig, számos alkalommal emelte fel a hangját a média rágalmak miatt, és nem egy alkalommal nevettette meg csípõs válaszaival az egész sajtószobát.
 
Ilyen volt például amikor az egyik riporter azon kérdésére, hogy melyik játékost igazolná le legszívesebben a Barcelónától, a következõt válaszolta: "Ez az egyik legostobább kérdés, amit valaha hallottam", majd mosolyogva hozzátette: "Mascheranót". 
 
 
Nos kétségtelen, hogy Sir Alex több mint negyedévszázados pályafutását rengeteg csodás mítosz övezi, és nem igazán lehet, méltó szavakat találni annak az érzékeltetésére, hogy hosszú és rendkívül sikeres pályafutása során, milyen mértékben járult hozzá az egyetemes labdarúgás történelméhez szakmailag és emberileg egyaránt.  Amilyen kemény tudott lenni a riválisok elleni harcban, éppen olyan szeretettel és segítõkészséggel fordult embertársai felé. Remek humorával pedig gyakran sikerült megmosolyogtatnia közönségét. Platini szavait kiegészítve, "kitörölhetetlen nyomot hagyott", de nem csak az európai futballtörténelemben, hanem az egyetemes sporttörténelemben, és több száz millió United szurkoló szívében is.
 
Köszönet mindenért Sir Alex!
 
 


ManutdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!