Sir Alex a gyermekszegénység ellen

Sir Alex Fergusonnak visszavonulását követõen, csípõ mûtétjébõl felépülve, elsõ nyilvános útja szülõvárosába, Glasgow-ba vezetett az STV Appeal jótékonysági szervezet rendezvényére.


James Mortimer, a Royal Exchange Square 29 Private Members Club tulajdonosa nyitotta meg a jótékonysági árverést, aki a gyermek szegénység kérdését hazájában "Skócia titkolt szégyenének" nevezte.

 

Az árverésen több tízezer értékes adomány talált gazdára, ezzel segítve az alapítvány munkáját.
 
 
Az eseményen részt vett Sir Alex utódja, egyben honfitársa David Moyes is. Továbbá Graeme Souness, a Rangers korábbi menedzsere, Judy Murray, tenisz edzõ, a Glasgow üzletember, Sir Willie Haughey és egyéb más skót hírességek.
 
 
Korábban Sir Alex East Kilbrideba látogatott, ahol jelképesen kiásta az elsõ gyepkockát a Kilbryde Hospice építésének megkezdésekor, melyet anyagilag is támogat.
 
 
Dennis Gallagher, a Kilbryde Hospice elnöke a következõképpen nyilatkozott az eseményen: "Fantasztikus elõny a számunkra, hogy egy ilyen elismert közéleti személyiség, mint Sir Alex nem sajnálta értékes szabadidejét feláldozni és támogat bennünket. Így az emberek látják a projekt fontosságát. Az a tény, hogy Sir Alex támogatást nyújt nekünk, rendkívüli ösztönzést jelent az adományozók számára. Õ az az ember, aki nem felejti el, hogy honnan indult és nagy lelkû támogatásával évek óta segíti a hospice mûködését."
 
Az STV Appeal-nek eddig több mint 3.3 millió fontot sikerült gyûjtenie mai napig. A bevétel teljes egészét a skót gyermekjóléti intézmények használják fel a nagy szegénységben élõ gyermekek megsegítésére. 


heraldscotland.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!