Exkluzív interjú Sir Alexszel

Sir Alex Ferguson elsõ alkalommal adott exkluzív interjút az MUTV-nek nyugdíjba vonulását követõen.


A Vörös Ördögök egykori nagy sikerû menedzsere a nyári sagát követõen megtette az elsõ lépést, hogy enyhítse - az ominózus bejelentése óta a sajtó által felkapott - közte és Wayne Rooney között kialakult szakadékot. Sir Alex Ferguson dicsérte Rooney "fantasztikus" idei formáját és lelkesen beszélt a United Bayer Leverkusen elleni találkozón nyújtott "félelmetes" teljesítményérõl.

 

"Wayne fantasztikus volt. Örülök, hogy visszatért a régi támadó kedve, energiája és elszántsága. Igazán biztató jeleket mutat. Olyan teljesítményt produkál ismét, amelyre eddigi pályafutásából a legszívesebben emlékszünk vissza."
 
"Nagyon élveztem a kedd esti meccset a Leverkusen  ellen. Félelmetesen játszott a csapat. Többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak Wayne mellett és nagyon fontos volt, hogy egy csapatként játszottak. Vida kezdi visszanyerni a formáját, ami hatalmas lehetõségekkel kecsegtet a védelemben. Van Persie és Rooney pedig biztosítják a gyõzelemhez a gólokat. Valencia is egyre jobban teljesít. Jó hatással van rá, hogy visszakapta a régi számát. Lehet túl nagy nyomást jelentett neki, hogy a hetes mezt húztuk rá, és most õ kérte vissza a 25-öst. Azóta ismét fantasztikusan játszik."
 
"Michael Carrick folytatja a tavalyi kiváló munkáját, De Gea kezd beérni és Evra is a szokásos jó formáját hozza. A Leverkusen a harmadik a német ligában, nehéz ellenfélnek minõsülnek, de a United megkönnyítette maga számára a meccset, mert remekül játszottak és végig domináltak a találkozón."
 
 
Sir Alex Ferguson cáfolja azokat az állításokat, mely szerint pályafutása alatt személyes kapcsolatban állt néhány játékvezetõvel és ezt arra használta, hogy befolyást gyakorolt rájuk a mérkõzések elõtt.
 
Mark Halsey ezen a héten megjelent önéletrajzi könyvében ugyanis beszél arról, hogy jó kapcsolatban volt a skót trénerrel és ennek hatására erõsödtek fel a spekulációk Fergusonnal kapcsolatban.
 
"Ezt nem tudom elhinni..." - mondta Sir Alex.
 
"A legtöbb vezetõ, különösen észak-nyugatról, mind támogattuk õt és sok játékos is mögé állt, hogy segítsen neki a rák leküzdésében. Ez egy szörnyû idõszak volt, nem csak az õ számára, de a családját is nagyon megviselte. Az csak természetes, hogy a futballvilág mögé állt és támogatta õt. Igen, én is megkerestem több alkalommal, telefonon is beszélgettem a feleségével és próbáltam erõt adni neki ebben a nehéz helyzetben." 
 
"Nevetséges vád, hogy ezeket a találkozásokat befolyásolás érdekében tettem volna. Ez egy kicsit Walter Mittysen élénk fantáziájára vall (az újságírók részérõl)."
 
Sir Alex elárulta azt is, hogy felhívta Moyes-t a Liverpooltól elszenvedett vereséget követõen.
 
"Beszéltem Daviddel a meccs után, elmondtam neki, hogy a Liverpoollal már nagyon sok érdekes mérkõzést játszottunk. Volt olyan, hogy rosszabb játékkal is képesek voltunk legyõzni õket. Davidnek igaza volt, jól játszottak. Sajnos nem sikerült gólt szerezniük, ezért egy kicsit csalódott vagyok. Úgy gondolom, többet érdemeltek. A Palace ellen viszont gyõztünk, egy sokkal bonyolultabb játékban. Néha azt a taktikát választják ellenünk, hogy beparkolnak a kapu elé és ilyenkor nagyon nehéz rést találni a védelmen."
 
Ferguson visszavonulását követõen egy rutin csípõmûtéten esett át és boldog, hogy már jobban van és képes kimozdulni otthonról. Továbbá beszélt arról, hogy nem bánta meg nyugdíjba vonulását, de nagyon hiányoznak neki kollégái, az öltözõi viccelõdések és az edzések.  
 
"Eddig élvezem a nyugdíjazásom elsõ hónapjait. Természetesen néhány dolog hiányzik, néhány dolog amirõl nehéz lemondani. Hiányoznak az öltözõi ugratások és az edzések. A mindennapos személyes kapcsolat a stábbal, melyek a hosszú évek során alakultak ki közöttünk. Les Kershaw, Dave Bushell, Brian McClair, Mike Phelan, Tony Whelan, Paul McGuinness - ezekkel a srácokkal az utóbbi években már szinte össze voltunk nõve, és a többiek is mindannyian nagyon hiányoznak."
 
"Voltak olyan megszokott dolgok is, amiket sosem lehetett elhagyni. Például a pénteki sajtótájékoztatók, melyeken hétrõl-hétre meg kellett jelenni. Most sokkal nyugodtabban telnek a napjaim. Csodálatos idõszaka volt az életemnek a United, de azt hiszem a legmegfelelõbb idõben vonultam vissza. Jól érzem magam a mûtétbõl felépülve. Újra képes vagyok járni és autót vezetni, bár megterhelõ dolgokat még nem csinálhatok, de már alig várom, hogy kimenjek a golfpályára."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!