Ismét válogatott mérkõzések

Wayne Rooney és Danny Welbeck minden bizonnyal része lesz ma is az angol válogatottnak, mely azért küzd, hogy kijusson a jövõ évi világbajnokságra, ám nem csak õk azok a United játékosok, akik a selejtezõk utolsó körében az automatikus helyért harcolnak.


Roy Hodgson több manchesteri játékost is csapatába nevezhet a ma esti, Lengyelország elleni mérkõzésre, melyet mindenképp meg kell nyernie a háromoroszlánosoknak ahhoz, hogy kijussanak Brazíliába anélkül, hogy két pótselejtezõt kelljen játszaniuk.

Kyle Walker eltiltása miatt a védelem jobb szélére Hodgson akár Phil Jonest vagy Chris Smallingot is beteheti, hisz mindkettejüknek nagy tapasztalata van már azon a poszton. Michael Carrick pénteken a padról állt be, ami kedden is megtörténhet.

Franciaország abban reménykedhet, hogy Spanyolország kikap Grúziától és amennyiben elég nagyarányú gyõzelmet aratnak Finnország ellen, õgy gólkülönbséggel meg is elõzhetnék a világbajnokot. Patrice Evra és csapata 6-0-val melegített be a mai találkozóra Ausztrália ellen, de mivel hárommal rosszabb jelenleg a gólaránya a galloknak, mint a spanyoloknak, várhatóan a rájátszást érõ hely az, ami megszerezhetõ számukra.

 

Nani és Portugália egyetlen esélye, hogy ma kijusson Brazíliába, ha Oroszország vereséget szenve az azeriek otthonában, míg a luzitánoknak komoly különbséggel kell legyõzniük Luxemburgot ahhoz, hogy gólkülönbséggel megelõzzék a jelenleg csoportelsõ oroszokat.

Ugyanabban a csoportban Észak-Írország Izraelben zárja a nem éppen fényes selejtezõsorozatát, ráadásul Jonny Evans nélkül kénytelenek pályára lépni, akit még az elõzõ héten, Azerbajdzsán ellen kiállított a játékvezetõ.

Belgium már biztosította helyét a világbajnokságra, amikor pénteken legyõzte Horvátországot. Az akkor begyûjtött sárga lapja miatt Marouane Fellaini biztosan kihagyja a mai, Wales elleni meccset.

 


Javier Hernandez és Mexikó válogatottja még esélyes, hogy automatikus helyet szerezzen magának jövõ nyárra, azonban ahhoz le kell gyõznie Costa Ricát, valamint bízniuk kell abban, hogy Honduras kikap Jamaicától.

Ecuador - Antonio Valenciával a soraiban - mindenképp kijut Brazíliába, ha döntetlent ér el Chilében. Chilének ez az eredmény szintán elég a biztos részvételhez. Angelo Henriquez az elõzõ héten nem lépett pályára, mikor Kolumbiával 3-3-as döntetlent játszott nemzeti együttese.

Robin van Persie a magyarok elleni meccsen minden idõk legeredményesebb holland válogatottjává lépett elõ és miután csapatával már kijutottak a vébére, arra törekednek, hogy kiváló selejtezõsorozatot zárjanak Törökországban.

Japán már korán bebiztosította helyét a jövõ évi világbajnokságra, Shinji Kagawa pedig abban reménykedik, hogy a szezonban eddig kevés lehetõsége mellé a válogatottnál több játékidõt kap, amikor Fehéroroszország ellen játszanak. Shinji elõzõ pénteken 87 percet játszott a szerbek felett aratott 2-0-ás siker során.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!