Fergietõl még mindig tartanak a riválisok

Sir Alex Ferguson várva várt életrajzi írása a mai napon jelenik meg és ennek hatására talán néhány nagy riválisa már jó elõre fedezékbe vonul.


Eddig még semmi sem szivároghatott ki az életrajzi írásból, de apró morzsák alapján megpróbáljuk megjósolni, hogy melyek lehetnek azok a témák, amire biztosan kitér a minden idõk legtöbb trófeáját begyûjtõ edzõlegenda.

 

A skót tréner szókimondását és humorát figyelembe véve egyenlõ arányban lesz rendkívül izgalmas, szórakoztató, de egyben robbanásveszélyes is a könyv.

 
 
Ferguson egy interjújában a következõket mondta önéletrajzával kapcsolatban: "Mivel volt szerencsém hosszú idõn keresztül csapatot csapat után építeni ennél a klubnál, van rengeteg olyan történet amirõl illik mesélni. Például miért adtunk el egy-egy játékost, olyanokat mint David Beckham vagy Ruud van Nistelrooy. Nem lehet figyelmen kívül hagyni ezeket a dolgokat, mert ezek a srácok nagyon fontosak voltak a Manchester United sikertörténetében."
 
Egy másik cikkben Paul Haywardtõl pedig a következõket olvashattuk: "Ferguson úgy döntött, hogy ismét felkavarja az állóvizet és újra megvizsgálja az elmúlt évtizedben milyen változások történtek a Unitednél, megvizsgálja a játékosok teljesítményének alakulását, feltárja a Roman Abramovics tulajdonában lévõ Chelsea és a közel-keleti gazdagok irányította Manchester City jelentette veszélyeket. Beszél az elmúlt évek nagy játékosairól, mint Roy Keane, Cristiano Ronaldo és David Beckham, és megosztja gondolatait a rivális trénerekrõl, Arsene Wengerrõl, Jose Mourinhóról és Rafa Benitezrõl." 
 
Az utolsó név hallatán van egy ötletem, hogy ennél a résznél éles, de egyben humoros mondatokra számíthatunk majd. Bár az Arsenal menedzserével, Wengerrel jelentõsen enyhült a kapcsolatuk az elmúlt évek során és gyakran elismerõen nyilatkoztak egymásról, az Ágyúsok trénere viccesen jegyezte meg Ferguson könyvével kapcsolatban: "Mindannyian készüljünk fel a legrosszabbakra!", majd rögtön hozzá tette: "Azt hiszem ez egy remek könyv lesz és jó ötlet volt, hogy megírta."
 
Ferguson és Mourinho mindig is jó kapcsolatot ápoltak egymással, de talán most kiderül, hogy a Chelsea fõnöke vajon tényleg nem pályázott a skót tréner székére az Old Traffordon. Mivel maga Jose azt állította, hogy nem pályázott Sir Alex helyére, majd pár héttel késõbb fõcímen jelent meg a portugál tréner egyik ellenlábasának állítása, mely szerint Mourinho sírva fakadt, amikor megtudta, hogy nem rá esett Ferguson választása, most kiderülhet az igazság.
 
Feltehetõen az FA és néhány játékvezetõ is várhat néhány kemény szófordulatot és azok, akik a mai napig is Glazerék ellen vannak. 
 
És akkor ott volt az ominózus Rooney ügy, amelyet nagyon óvatosan, lábujjhegyen kellett körbejárnia Fergusonnak, hogy elejét vegye egy újabb saga kialakulásának és nagy valószínûséggel a United új trénerérõl is ejt majd néhány szót, akinek holnap nagy szüksége lesz Ferguson búcsúbeszédében a szurkolókhoz intézett szavaira.
 
 
Bár már ebben a szezonban Moyes a Manchester United menedzsere, de vitathatatlan, hogy még mindig Fergie a király!
 


rishexaminer.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!