West Ham 4-0 Manchester United

Hózáporban gólzáporos londoni gyõzelemmel befejezõdött a Manchester United számára az idei ligakupa sorozat.


 

A Manchester United ismét a szezon elején mutatott kiábrándító játékkal asszsiztált a West Ham 4-0-ás, teljesen megérdemelt gyõzeéméhez.

Ezzel a 29 mérkõzés óta tartó veretlenségi sorozat mellett a Vörös Ördögök ligakupa sorozata is megszakadt.


Kezdõcsapatok:

West Ham: Green, Faubert, Tomkins, Upson, Ben Haim, Barrera, Kovac, Spector, Boa Morte, Cole, Obinna

Cserék: Boffin, Reid, Parker, McCarthy, Stanislas, Hines, Piquionne

Man Utd: Kuszczak, O'Shea, Smalling, Evans, Fabio, Obertan, Fletcher, Anderson, Giggs, Hernandez, Bébé

Cserék: Amos, Brown, Park, Carrick, Rafael, Macheda, Eikrem


A West Ham az elsõ perctõl kezdve érvényesítette akaratát a pályán, kemény iramot diktáltak, folyamatosan támadták a United játékosait, amivel teljesen megzavarták az ellenfelüket.

Azonban így is az elsõ gólszerzési lehetõség a vendégek elõtt adódott. A 7. percben Bébé lõtt középre, de egy védõ tisztázni tudott, azonban röviden és így a labda a Kalapácsosok tizenhatosának szélén álló O'Sheahez került, aki bepasszolt Obertanhoz. A francia jól vált el emberérõl és az öt és feles bal felébõl kapura is lõtt, ám Green hatalmas mentéssel és szerencsével kapufára tolta a labdát, majd a kipattanót sikerült kivágniuk a hazai játékosoknak.

A 18. percben az egykori Unitedes Spector indult meg Kuszczak kapuja irányába, lepasszolta Obinnának a labdát, aki 19 méterrõl kapura lõtt és a megpattanó lövése a lengyel kapus mellett a hálóban landolt. Eéõször sokan azt hitték gól, azonban a partjelzõ helyesen ítélt lest, ugyanis a lövés a tovább szaladó Spectoron pattant meg. Maradt a 0-0.

Nem sokáig! Négy perccel késõbb balról ívelt lágyan Obinna a United kapuja elé, az érkezõ Spector Fletchert megelõzve a kapu jobb felébe fejelt. 1-0 a West Hamnek.

A 37. percben Spector indult el a középpályáról, Bébé sem bírta megállítani, Boa Morte elé passzolt, aki a 11-es pontnál kapta a labdát, de Fabio remekül szerelte a West Ham középpályását. A brazil védõ épp mentett volna a büntetõterületrõl, amikor megcsúszott,így a labdát az érkezõ Spector meg tudta szerezni és könyörtelenül ki is használta a védelmi hibát. 2-0 a hazaiaknak.

 

 



A United helyzeteket nem volt képes kialakítani, egyetlen helyzetük maradt még szünet elõtt, Fabio jobb szélrõl jövõ beívelését azonban Green el tudta ütni Smalling elõl.

Így 2-0-ás hátránnyal mentek Sir Alex tanítványai a szünetre, sok jót nem ígért ez az öltözõben eltöltendõ 15 percre.

Fordulás elõtt még cserélt Sir Alex Ferguson, lehozta a portugál Bébét, helyére Machedat állította be, hátha két csatárral sikerül megfordítani a mérkõzést.

Nos, nem hogy nem sikerült megfordítani, még két gólt kapott a manchesteri gárda.

Elõször az 56. percben egy bal oldali Boa Morte beadást felejt Cole Kuszczak hálójába. Vajon itt Evans mit csinálhatott, hogy oly egyszerûen elõzte meg az angol csatár? 3-0 a londoniaknak.

Tiz perccel késõbb Obinna játszadozott el az addigra testvérét váltó Rafaellel a bal szélen, majd begurította a United kapuja elé a labdát, Cole átvette és könnyedén fordult le Evansrõl, majd szerezte meg csapata negyedik, saját második gólját.

 

 



Ekkorra már a vendégek is feladták a harcot, semmi veszélyt nem jelentettek Green kapujára. Akaratgyenge játékkal búcsúztak a Ligakupa küzdelmeitõl, a londoniak pedig várhatják a sorsolást, mivel továbbmentek az elõdöntõbe.


West Ham United 4 - 0 Manchester United

Upton Park, 33551 nézõ

Vezette: Mark Clattenburg


West Ham: Green, Faubert, Tomkins(Reid 74.), Upson, Ben Haim, Barrera(Hines 77.), Kovac, Spector, Boa Morte, Cole(Stanislas 89.), Obinna

Nem használt cserék: Boffin, Parker, McCarthy, Piquionne

Man Utd: Kuszczak, O'Shea, Smalling, Evans(Brown 73.), Fabio(Rafael 64.), Obertan, Fletcher, Anderson, Giggs, Hernandez, Bébé(Macheda 46.)

Nem használt cserék: Amos, Park, Carrick, Eikrem
 

 

Gólszerzõk: Spector 22., 37, Cole 56., 66.

 

A United legjobbja: Anderson


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!