Neville: Nincs meg a Unitedben az elmúlt évek dühe

Gary Neville szerint a Manchester United bajnoki álmai valószínûleg szertefoszlottak, miután nem mertek eleget kockáztatni a szezon korai szakaszában.


A Sky Sports szakértõje szerint miután 1-0-ra kikaptak otthon az Evertontól és a Newcastle-tõl is - amire már 11 éve nem volt példa - David Moyesnak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy meccseket nyerjenek, nem pedig arra, hogy a bajnokságot kell megnyerniük.

 
A szombati volt az ötödik veresége a csapatnak az idei Premier League szezonban, és így már 13 ponttal vannak elmaradva az elsõ helyet elfoglaló Arsenal mögött.
 
Amikor a Monday Night Football mûsorában megkérdezték, hogy az egykori klubja vajon kiesett-e már a bajnoki címért folyó harcból, Neville így felelt: "Valószínûleg igen."
 
"United drukkerként ezt nem egyszerû kimondani mert az elmúlt években azt mondhattuk, hogy mindent helyre tudunk hozni, de jelen pillanatban még csak nem is gondolhatnak a bajnoki címre."
 
"Valószínûleg most az jár a fejükben, hogy 'nyerjük meg a következõ meccsünket', nem pedig az, hogy mi lesz a következõ trófea amit meg fognak szerezni. Ha megnyerik a bajnokságot, akkor ez lenne az egyik legnagyszerûbb bajnoki cím amit valaha megnyertek...igazán az lenne, de erre nem látok esélyt. Szerintem most arra kell koncentrálniuk, hogy összeszedjék magukat, megerõsödjenek, visszanyerjék a hitüket, elkezdjenek pontokat gyûjteni, és még csak ne is gondoljanak a bajnoki címre."
 
Neville úgy gondolja, hogy Moyes - aki nyáron vette át az irányítást Sir Alex Fergusontól - gyorsan tanul annak a klubnak a méretérõl, rendszerérõl és magáról a történelmérõl is, ami felett átvette az irányítást, és arra ösztönözte, hogy továbbra is alkalmazkodjon.
 
 
Az egykori United játékos arra buzdította a csapatot, hogy legyenek kicsit vállalkozóbb szellemüek - a Unitednek volt a legkevesebb elõre passza az elõzõ hétvégén - és azt akarja látni, hogy a játékosok többet kockáztassanak a mérkõzés utolsó szakaszaiban, különösen hazai pályán.
 
Elõre passzok (December 7/8)
 
1. Liverpool (225)
2. West Brom (186)
3. Fulham (179)
----------------------------
17. West Ham (100)
18. Man Utd (94)
 
"Elõre kell passzolniuk és elõre kell ívelniük a labdát, valamint elõre kell törniük. Jelenleg csak átvergõdnek a meccseken." - fûzte hozzá Neville.
 
"Nem tudom azt mondani, hogy remekül védekeznek, mert szerintem ez nem igaz. Nem tudom azt mondani, hogy szerkezetileg kiválóak, mert nem azok. Nincs kockázat a játékukban, de a legnagyobb problémám az, hogy az utolsó 10-15 percben nem produkálják a tõlük megszokott dühöt. Amikor az Old Traffordon játszol, már csak 20 perc van hátra és döntetlenre vagy vesztésre állsz, arra számítasz, hogy elszabadul a pokol és "futball mészárlást" fognak rendezni. Azt várnám, hogy öt játékos legyen az ellenfél kapuja elõtt minden egyes beadásnál, a kapus a szögleteknél menjen fel, legyen õrület a pályán."
 
"Lehet, hogy kikapsz 2-0-ra, de lehet, hogy nyersz 3-1-re. Én erre várok. Néztem az West Brom, az Everton és a Newcastle elleni meccseket és semmi sem történt a találkozó utolsó fázisaiban."
 
"Ez hit és önbizalom kérdése."
 
Neville szerint Fergusont helyére lépni - aki 13 bajnoki címet nyert 26 éve alatt az Old Traffordon - mindig is nehéz feladatnak igérkezett, Moyesnak pedig megkell birkóznia azzal, hogy folyamatosan az elõdjéhez hasonlítják.
 
 
Annak ellenére, hogy csak Marouane Fellainivel erõsítették azt a keretet ami tavaly 11 ponttal nyerte meg Premier League-t, Neville úgy gondolja, hogy a játékosoknak magukba kell nézniük és javulniuk kell.
 
"Ha én játékosként még mindig az öltözõben lennék, szerintem azon gondolkoznék, hogy 'tényleg ennyire függök a menedzsertõl?' Annak a 24 játékosnak aki az öltözõben van, azt kell gondolnia, hogy 'össze kell szednünk magunkat'.
 
"Nem kenhetik az eredményeket arra, hogy már nincs velük a régi menedzserük. Õk azok akik kint vannak a pályán."
 
"Ez ugyanaz a csapat amit  Sir Alex Ferguson rakott össze - Fellaini nem volt ott szombaton - és ez így egyszerûen kevés. Komoly problémáik vannak bizonyos területeken."
 
"A gólok miatt is lehet aggódni. Nem jönnek a gólok - részletesebben...nem passzolnak elõre, a keresztlabdák gyatrák, és hiányzik a düh a meccsek végérõl."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!