Neville: Új játékosok kellenek a Unitednek

Gary Neville szerint a Manchester Unitednek akár négy új játékosra is szüksége lehet, viszont nem lesz egyszerû õket megszerezni.


Samuel Eto vasárnapi mesterhármasával 3-1-re nyert a Chelsea a United ellen a Stamford Bridge-n, ezután az eredmény után David Moyes csapata pedig továbbra is csak hetedik a bajnokságban.

 
Neville, a Sky Sports szakértõje beismerte, hogy aggódik egykori klubja miatt, akik már a hetedik vereségbe csúsztak bele az idei bajnokságban, és véleménye szerint sürgõsen vérfrissítésre van szüksége a csapatnak.
 
"Mindig is nehéz bajnokság volt ez, de nézed ezt a csapatot, látod hol állnak a tabellán - aminek oka van - és ott van a Chelsea, aki végül több gólt szerzett mint õk, pedig nem is a legjobb formájukban voltak, és ez aggodalomra ad okot" - mondta Neville.
 
"Nem leszek túlságosan levert, mert én nem így állok hozzá a dolgokhoz, de a Manchester Unitednél nem szokták azt mondani, hogy szükségünk van új játékosokat igazolni."
 
"Ez a legutolsó dolog amit a klub tagjaként mondhatsz, mert tisztelned kell a csapattársaidat, tisztelettel nézel azokra a játékosokra akik a klubnál vannak, és mindig arra támaszkodsz, hogy a csapat fejlõdni fog és meglesz az áttörés, de van egy pár játékos akinek szüksége van segítségre."
 
"Van ott egy pár nagyszerû srác akik már megnyerték a Bajnokok Ligáját és még számos trófeát szereztek a Unitednek, de inspirációra és lelkesedésre van szükségük. Láthatjuk, hogy Özil milyen hatással volt az Arsenalra. A menedzsernek és a játékosnak is szüksége volt vérfrissítésre, és ezzel tisztában is voltak."
 
"Nem fürkészik Európát vagy nem utazgatnak Európán belül és nem veszik õket észre mondjuk egy Juventus vagy Madrid meccsen, mert nem akarnak igazolni, pedig szükségük van új játékosokra."
 
"Nem gondolom, hogy újraépítésre lenne szükség. Egyáltalán nem. Szerintem kettõ, három, vagy négy játékosra lenne szükség - viszont az a probléma, hogy mindenki tudja, hogy top játékosokat akarnak igazolni, ezért nagyon nehéz lesz õket megszerezni, ugyanis senki sem akarja õket eladni."
 
 
Már jó ideje egyértelmû, hogy a Unitednek a középpályáját kellene megerõsítenie, és Neville is hajthatatlan, hogy ez a kulcsterület, de figyelmeztette a szurkolókat, hogy a regnáló Premier League bajnok vergõdni fog az új igazolásokat illetõen, ugyanis a többi klub tudja, hogy a United jelenleg kétségbe van esve, ez pedig tovább nehezíti az amúgy is nehéz feladatukat a januári átigazolási piacon.
 
"Szükségük van egy középpályásra, vagy kettõre. Ez egyértelmû" - folytatta Neville.
 
"Anderson már kölcsönben van, Darren Fletcher csak most tért vissza, Paul Scholes visszavonult, Owen Hargreaves pedig már másfél éve elhagyta a klubot - a klub pedig nem erõsített ezen a poszton."
 
"Phil Jones-t a középpálya közepén játszatták, de nem csak errõl a területrõl van szó. Wayne Rooney-nak és Van Persie-nek is fell kell épülnie."
 
"Most egy olyan csapatról beszélünk amelyiknek kell egy lendítõerõ, és amikor új játékosokat igazolsz, akkor az mindenki számára hoz egy frisseséget és szerintem erre van most szükség, nem pedig újrapítésre. Számos fiatal tehetség játszik náluk."
 
"Ha tudnának igazolni négy top játékost hatalmas összegekért a következõ hétben, akkor szerintem azonnal élnének a lehetõséggel. A probléma viszont az, hogy ezek a játékosok jelenleg nem elérhetõek."
 
"Tudjuk, hogy az Arsenal csatárt akar, tudjuk, hogy a Chelsea szintén csatárt akar venni - vannak olyan csapatok a bajnokságban akik hajlandók lennének pénzt költeni. Valószínûleg a Bayern München, a Real Madrid, a Paris St-Germain és a Monaco is vásárolna játékosokat és a pénzük is megvan rá."
 
"A helyzet viszont az, hogy mindenki top játékosokat akar egy-két klubtól, akiknek hat-hét klub is hajlandó lenne kifizetni az adott összeget."
 
 
"Több mint biztos vagyok abban, hogy ha a szükséges játékosok elérhetõek lennének, akkor már ezen a héten megvennék õket."
 
A United egyetlen igazolása a 2013-as átigazolási idõszakból Marouane Fellaini volt, az evertonos Leighton Baines-ért, a barcelonás Cesc Fabregas-ért, illete az állítólagos nagy ajánlataik Cristiano Ronaldóért és Gareth Bale-ért viszont kútba estek.
 
Neville szerint ezek a meghiúsult ajánlatok az okai a United jelenlegi problémáinak, Moyes-nak pedig el kell kezdenie döntéseket hoznia a rendelkezésére álló játékosairól.
 
"Mindenki tudja, hogy nyáron megpróbálták megszerezni Fabregas-t és Baines-t. Azt is tudjuk, hogy valószínûleg ajánlatot tettek Ronaldóért és Bale-ért is" - mondta Neville.
 
"Szóval ha Fabregas, Bale, Ronaldo és Baines is aláírt volna - amit amint tudjuk, nagyon szerettek volna (a Unitednél) - akkor egy teljesen más Manchester Unitedet látnánk."
 
"Nem szerezték meg a céljátékosaikat és ez továbbra is probléma lesz a számukra, mert ugyanazokat a játékosokat akarják."
 
"Ettõl függetlenül viszont nyugodtak fognak maradni. A Manchester United nem pánikol. A menedzser idõt fog kapni rá, hogy felépítse és fejlessze a csapatát. A játékosok jelenleg azért játszanak, hogy legyen jövõjük a Manchester Unitednél, mert le kell nyûgözniük a menedzsert, viszont minél több meccset veszítenek, Moyes annál erõsebben fog azon gondolkozni, hogy az adott illetõ-e a megfelelõ személy a fejlõdés szempontjából."
 
"Számos kitûnõ focista van a csapatban, de Moyesnak döntéseket kell hoznia a következõ hat hónapban. Nem kétség, hogy új játékosokra van szüksége, a játékosoknak is új játékosokra van szükségük, mert segítség és támogatás kell nekik."
 
"Megszerezték Fellainit aki jelenleg sérült, de így is szükségük van három-négy játékosra. Ezt viszont õk is tudják, mert a nyáron három-négy játékosért tettek ajánlatot."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!