Exkluzív: Az elsõ interjú Matával

A United új játékosa, Juan Mata elsõ interjúját adta a MUTV-nek, immár Vörös Ördögként.


Milyen érzés, hogy végre a Manchester United játékosa lehetsz?

Ez egy nagyon boldog nap a számomra. Találkoztam a csapattársaimmal, a menedzserrel, és megnéztem az edzõközpontot. Ez egy óriási klub és nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek.
 
Mire gondoltál amikor megtudtad, hogy érdeklõdik irántad a United?
Arra gondoltam, hogy "wow"! Ez az a csapat ami már rengetegszer megnyerte a bajnokságot a Premier League történelmében. Hihetetlen azzal tisztában lenni, hogy egy olyan klub mint a Manchester United érdeklõdik felõled. Ez egy jó érzés.
 
Rengeteg játékos igazolt ehhez a klubhoz, de Te vagy eddig a legdrágább játékos. Mit gondolsz az ezzel járó nyomásról? 
Tudom, hogy nagy összegrõl van szó, de magabiztos vagyok afelõl, hogy minden rendben lesz. A legjobb formámat fogom nyújtani, ahogy mindig is tettem. A csapat és a menedzser nagyon rendesek, a szurkolók pedig hihetetlenek - minden adva van, hogy sikeresek legyünk.
 
 
Csodálatos idõszakot tudhatsz magad mögött a Chelsea-nél, és Te voltál az év játékosa is az elmúlt két évben. Nagyon ritka, hogy a nagy csapatok riválisnak adnak el játékost - meg vagy lepõdve, hogy itt találod magadat?
Hogy õszinte legyek, igen, ez egy kissé meglepõ. Viszont azt kell mondanom, hogy igazán hálás vagyok a Chelsea-nek, a tulajdonosnak, mindekinek aki a klubnál dolgozik, és a szurkolóknak - õk szavaztak meg a legjobb játékosnak az elmúlt két évben és ezért mindig is hálás leszek. Nagyszerûen álltak hozzám. Az elmúlt hat hónap viszont nem volt egyszerû, mert nem játszottam annyit mint amennyit szerettem volna. Megértem, hogy ez egy csapatsport, ezért ezt tiszteletben tartottam, viszont az a lehetõség, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez fontos pillanat volt a számomra, mert folytathatom a karrierem és egy másik hatalmas klubhoz tartozhatok.
 
David De Gea már várt rád amikor megérkeztél - mit mondott neked az itteni életrõl?
Ez elmúlt öt napban folyamtosan küldte az üzenteket. Azt kérdezgette: "Mikor jössz? Mivel jössz? Helikopterrel jössz vagy biciklivel?" Most már itt vagyok és ennek nagyon örülök. Davidnek különösen örülök mert Õ egy jó barát, egy elképesztõ kapus és fantasztikus fickó. Õ fontos tényezõ volt abban, hogy ide igazoltam.
 
Szerinted melyik számodra a legideálisabb poszt?
Csak az a lényeg, hogy játsszak! (Nevet) Imádok játszani. Szerintem három pozicióban is tudok játszani a csatár mögött. Amikor megérkeztem a Chelsea-hez akkor a baloldalon játszottam. Idén a jobb oldalon szerepeltem, tavaly pedig - amelyik talán az eddigi karrierem legjobb szezonja volt - a csatár mögött játszottam. Amíg viszont van lehetõségem játszani, ez nem lényeges.
 
 
Milyen érzés az, hogy együtt játszhatsz olyanokkal, mint Wayne Rooney, Robin van Persie, vagy Adnan Januzaj?
Természetesen egy olyan focista számára, mint amilyen én vagyok, - aki gólokat akar szerezni, gólpasszokat akar adni és a kreativitással akarja segíteni a játékot -, mindig óriási élmény, ha ilyen játékosokkal játszhat együtt. Wayne Rooney, Robin van Persie, Adnan, Valencia, Chicharito, Welbeck... mindannyian top játékosok és én azon leszek, hogy mindent megtegyek a csapatért.
 
Az eddigi pályafutásod során máris számos trófeát nyertél, de mi az, amit itt szeretnél elérni?
Megszeretném nyerni a Premier League-t. Ez egy nagyon különleges trófea minden olyan játékos számára aki ebben az országban játszik. Úgy hiszem, hogy ennél a klubnál bármit el lehet érni. Minden tõlem telhetõt meg fogok tenni. Még mindig fiatal vagyok, és ugyan voltam olyan szerencsés, hogy nyerjek néhány trófeát, de még sokkal többet akarok szerezni.
 
A menedzser azt mondta, hogy szívesen adna neked szerepet akár már a keddi, Cardiff elleni bajnoki mérkõzésen - mit fog jelenteni a számodra, hogy a United játékosaként futhatsz ki az Old Trafford gyepére?
Elképesztõ érzés az  Old Traffordon futballozni. Voltam már itt két-három alkalommal a riválisokkal, viszont most úgy játszhatok itt, hogy ez az otthonom. Más élmény lesz, de tudom, hogy jó lesz, mert tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagyszerûek itt a szurkolók.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!