Scholes: Tarts ki Moyes mellett!

Paul Scholes szerint egykori klubjának, a Manchester Unitednek David Moyes mellé kell állnia, és támogatni kell az átigazolási szezonban is.


Moyes már kiadott 27,5 millió fontot Marouane Fellainiért, és 37,1 millió fontot Juan Matáért amióta átvette a vezetést az Old Traffordon Sir Alex Ferguson távozása után.

 
Ennek ellenére a kedd esti derbin elszenvedett 3-0-ás vereség a városi rivális City ellen jelentette a hatodik hazai vereséget a bajnokok számára az idei Premier League-ben.
 
Ezzel 15 ponttal csúsztak vissza Manuel Pellegrini bajnokesélyes csapata mögé a tabellán, de a Vörös Ördögök egykori sztárja, Scholes, aki vendég szakértõként volt jelen a Sky Sports' Football Special címû mûsorában, azon a véleményen van, hogy a Unitednek támogatnia kell a menedzserét.
 
"Muszáj" - mondta Scholes. "Még csak kilenc hónapja csinálja ezt a munkát. Ki kell állni mellette."
 
"Oké, volt egy pár igazolása amelyek eddig nem váltották be a hozzá fûzött reményeket azon a szinten, ahogy azt elvárta volna."
 
"A nyáron támogatni kell - ez nem kétséges. Tavaly nyáron a lehetõ legnagyobb mértékben támogatták? Nem vagyok benne biztos, de idén nyáron mindenféleképpen támogatni kell, mert most már tudja, hogy játékosokra van szüksége."
 
A United szurkolók többsége arra vágyik, hogy a középpályát erõsítsék meg, de Scholes szerint több helyen is vannak problémák.
 
"Nekem úgy tûnik, hogy egy pár területet meg kell vizsgálni" - folytatta Scholes.
 
"Azt lehet mondani, hogy már egy pár éve keresnek egy középsõ középpályást, és talán még nem találták meg a megfelelõ megoldást, de a védelmet is szóba kell hozni. Nemanja Vidic távozik, úgy tûnik, hogy Rio Ferdinand és talán Patrice Evra sem folytatja tovább, ez pedig már három a hátsó négyesbõl. Ez a másik terület amire majd figyelnie kell (Moyes-nak)."
 
"Elöl szerintem rendben vagyunk. Robin van Persie,  Wayne Rooney, és Juan Mata is minõséget jelent ha a posztján szerepel. Elöl nincsenek gondok, így a középpálya a és védelem az amit szemmel kell tartani."
 
 
A Unitednek még mindig hátra van a Bajnokok Ligája negyeddöntõje a Bayern München ellen, de Graeme Souness szerint nem valószínû, hogy itt fogják jóvá tenni ezt a kellemetlen szezont.
 
"Ebben a szezonban már csak a Bajnokok Ligája jelent valamit a United számára" - mondta Souness.
 
"Azzal a csapattal fognak játszani, amelyiket a többség a legjobb csapatként könyveli el, ezért ez nem lesz egyszerû feladat."
 
"A Manchester United szurkolói nem lesznek boldogok, ez persze érthetõ, ráadásul szerintem nagyon türelmesnek kell majd lenniük, mert én úgy látom, hogy a jelenlegi helyzetet nem lehet gyorsan helyrehozni."
 
"Amikor arról beszélnek, hogy valamit rendbe kell hozni, akkor nem hónapokról vagy évekrõl kell beszélni. Szerintem átigazolási szezonokban kell gondolkozni, mert nem tudod minden egyes átigazolási piacról megszerezni azokat a játékosokat akikre ideálisan szükséged lenne."
 
"Lehet, hogy hat hónapot, vagy egy évet kell várnod arra, hogy megszerezd azt aki kell neked. Ezért mondom, hogy ezt nem lehet gyorsan megoldani, a szurkolóknak pedig ezt el kell fogadniuk."
 
A Unitednek egyre kisebb esélye van, hogy kvalifikálja magát Európa elit versenysorozatába a következõ szezont illetõen, de Souness szerint továbbra is képesek lesznek top játékosokat igazolni, bár az általuk kiszemelt játékosok egy része el fogja utasítani õket.
 
"A Unitedet belehet rakni egy olyan kb. hat csapatból álló csoportba amelyek igazán különlegesek, egyéniek" - fûzte hozzá az egykori Liverpool sztár.
 
"Pénzügyileg nincs arra szükségük, hogy induljanak a Bajnokok Ligájában, mert anélkül is megtudják venni a legjobb játékosokat. Az átigazolási összegek és a bérek sem fognak problémát jelenteni."
 
"A United színeiben játszani, de nem szerepelni a Bajnokok Ligájában lehet, hogy nem lesz ínyére egy pár játékosnak, de ez egy különleges klub."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!